Annonce

Annonce

Svar: Amning og søvn 8 mdr


9. oktober 2006

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære Poula

Ja lige idag tror jeg faktisk ikke jeg kan ryste en masse forskellige forlag ud af ærmet. Men jeg vil gerne dele mine tanker med dig:o)

Med hensyn til amningen, så må det komme an på en prøve. Nogle kvinder kan sagtens amme 3 gange den ene dag, 2 gange den næste osv. hvor andres mælkeproduktion slet ikke kan finde ud af dette. Nogle børn trives også rigtig fint med at amningerne er fleksible, hvor andre børn bliver utroligt forvirrede over, at de nogle gange får brystet og andre gange ikke. så du må her prøve dig frem og se hvordan det går.

Under alle omstændigheder kan det sagtens lade sig gøre kun at amme morgen og aften i en lang periode og det kan både mor og søn trives rigtig god med.

Det er fint at I har flyttet ham på eget værelse, og det er helt naturligt at han først efter nogle dage begynder at sove bedre om natten. Han skal også lige vende sig til den nye situation og ting tager tid. Du kan desværre ikke forvente at tingene ændrer sig lige fra den ene dag til den anden.

Det er rigtig flot, hvis det lykkes for ham at sove til kl. 6.30 og sådan vil det måske være de fleste nætter. Men der vil ...


Annonce

... sandsynligvis også være nætter, hvor han vågner tidligere, fordi han drømmer og fordi han har en alder, hvor han er nødt til at være tæt ved jer, for at vide at I er der. Han kan slet ikke forholde sig til at I jo er i soveværelset lige ved siden af. Han skal have jer tæt ved sig, for at føle sig 100 pct. tryg.

Derfor tænker jeg også at der en gang imellem må være plads til at han kommer ind til mor og far, når han vågner hen på morgenstunden. Måske kan du selv huske hvor dejligt det var at komme med puden og sovebamsen under armen og krybe ind under dynen til mor og far, hvor du så sov trygt videre?


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Alternativet til at ligge i smørhul, kan I en sådan forbindelse være en madras på gulvet. Så kommer han ind til jer, men ligger fortsat for sig selv.

Hvis I gerne vil have ham til at sove videre i jeres seng, så er det måde I allerede gør det på. At tilbyde ham noget at drikke og prøve at putte ham igen og betrygge ham i at han stille og roligt kan lægge sig til at sove. Det er bare lidt hårdt midt om natten, hvor man jo af gode grunde selv er rigtig træt. Men det er helt fint det I gør.

Fortsat held og lykke med ham:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

8. november 2024 | Amning | 2 mdr.

Kan baby være for stor?

Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...

Læs hele brevet og Helens svar


7. september 2024 | Amning | 11 mdr.

Søvn og ammestop - 11 mdr.

Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juli 2024 | Amning | 3 mdr.

Vægttab under amning

Kære Helen Så er vores lille datter kommet til verden efter en langvarig men...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navlestrengsblod - stamceller

Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.

I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...

Læs mere i Babylex

Flyverdragter til børn

Flyverdragter er nødvendige, og de fleste børn starter med at bruge en flyverdragt, når de begynder at kravle omkring i 1 års alderen.

Flyverdragter er til leg udenfor - ikke til at sove i. De fleste flyverdragter er meget varme og kan også være lidt stive i stoffet, og nogle flyverdragter er faktisk så stive og tunge, at de gør det svært for barnet at bevæge sig rundt. Derfor kan det være en god idé at vælge en flyverdragt, som ikke er alt for tung, og som netop giver...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar til min ældste søn og hans spørgsmål om ’bierne og blomsterne’. Vi har læst et par bøger sammen, han grinede rigtig meget … men fik stillet sin nysgerrighed!

Det var en rigtig god idé at læse bøger sammen, for du har jo fuldstændig ret: Det kan være grænseoverskridende for både barn og voksen af snakke om den slags sammen, mens en bog oplyser nøgternt og godt. Intimsfæren bevares intakt, genialt!


Annonce