Svar: Min søn er stadig sulten
Kære stadig trætte mor :o)
Det er en stor dreng duhar fået og jeg kan godt forstå at du er fristet til at give ham noget andet end modermælk. Det er også rigtigt at retningslinierne omkring kost og ernæring har ændret sig betydeligt fra dengang vi selv var børn og frem til nu.
Jeg er enig med din sundhedsplejerske i at du ikke bør give dit barn andet end ammemælk og erstatning, før han er 4 mdr. gammel. Flere undersøgelser viser at det er vigtigt for barnets fordøjelse og grunden til at man tidligere begyndte på skemad, når barnet ikke var ret gammelt, var ikke barnets behov, men en følge af, at flere kvinder ikke havde barselsorlov i mere end 6-12 uger.
Det er normalt at mælkemængden er mindre om aftenen og derfor vil det være okay at du supplerer med ...
... en flaske erstatning. Det kan sagtens være at din søn er sulten, da han jo er en stor dreng, og derfor kan flasken godt være et alternativ. Det er meget fint at du også ammer om natten, da natamningen er med til at sætte produktionen i vejret.
Det er rigtigt at din søn har brug for en sammenhængende nattesøvn, det har du også selv og det er også rigtigt at det at han vågner hyppigt kan være et tegn på at han har behov for mere mad. Men efter sundhedsstyrelsens retningslinier, så bør du altså vente til 4 mdr. før du forsøger med vælling, eller lidt grød.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Du er bestemt ikke en dårlig mor, en af de ting der netop kendetegner en god mor, er jo at hun registrerer og reagere på sit barns behov.
Håber du holder ud et par uger mere, med en ekstra flaske eller to.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Køkkenhygiejne
Når man laver mad til småbørn er god køkkenhygiejne særligt vigtig. Små børns forsvar overfor bakterier er mindre end voksnes, og derfor får børn lettere ondt i maven eller får en maveinfektion.
- Undgå at sprede bakterier mellem madvarer. Hold f.eks. rå grøntsager adskilt fra råt kød, så der ikke kommer jordbakterier på kødet, og så der ikke kommer bakterier fra kødet på grøntsagerne.
- Hold også rå madvarer adskilt fra mad, der er klar til at blive spist. Det...
Æg
Hårdkogte æg, eller æggepandekage, kan gives fra 6 måneders alderen. Men i små mængder. Æg kan således gives som en del af en varieret kost og mange børn kan godt lide smagen af æg.
I æggeblommen findes et relativt højt indhold af kolesterol, det er dog først og fremmest madens indhold af mættet fedt, der påvirker blodets kolesterolindhold.
Man ved ikke præcist, hvor meget æg man kan tåle før det ses på kolesterolindholdet. Nogle mennesker kan spise meget æg og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.