Annonce

Annonce

Svar: Kost og amning 8 måneder


29. september 2006

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Hej med dig

Dejligt at høre at nogle af jeres dage går så godt og umiddelbart lyder din datter tilbud af amninger og mælk i det hele taget, rigtig fint.

Min umiddelbare tanke er at din datter, i takt med at hun bliver ældre og spiser mere (større portioner) af skemad, tykmælk mv., vil nedsætte amningerne og spise mindre af din mælk pr gang. Det vil generelt nedsætte mælkemængden og derfor vil du med tiden heller ikke opleve brystspændingerne som nu.

Jeg synes det er en rigtig god idé at lægge din datter til brystet sen aften, den ene dag om ugen, hvor du kommer hjem fra gymnastik, hvis det kan hjælpe til at hun sover igennem og du undgår brystspænding - evt. brystbetændelse. Det lyder som om god idé at få den mælk ud, og hvis det ikke fungerer med en brystpumpe eller med håndudmalkning, så er din datter den eneste mulighed.

Men du har naturligvis ret i at det kan være problematisk i forhold til at du gerne vil trappe amningerne ned. Hvorfor virker brystpumpen ikke? Og ...


Annonce

... har du prøvet håndudmalkning?

Med hensyn til at komme på weekend ophold, så er det vigtigt at du gør som du mener er bedst for alle. Og det er rigtig svært at tage stilling til - især fordi vi som mødre og kvinder jo gerne vil gøre både mand og barn tilfredse (og måske svigermor:o)). Nogle gange så kan vi bare ikke det hele og så skal man jo træffe et valg - øv! Det er ikke nemt.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Du har naturligvis fuldstændig ret i at det er lettere at lade sit barn passe, når man ikke længere ammer, så ja - det kan godt være du skal vente til amningen er helt stoppet, eller så tæt på at stoppe som muligt, så det at din datter skal passes, bliver det som stopper amningen fuldstændig.

Du må drøfte det med din kæreste, så I sammen finder en løsning I alle kan leve med. Selvom han gerne vil have dig for sig selv bare en enkelt dag, så vil han jo også at du og jeres datter har det godt - så jeg er sikker på at I nok skal finde ud af, hvad I skal gøre:o)

Rigtig meget held og lykke med det hele.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.

Svedproblemer efter fødslen

Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....

Læs hele brevet og Helens svar


28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Mellemmåltider børn

Børn har brug for at få 3-4 mellemmåltider i løbet af dagen. Børn over 1 år bevæger sig ofte meget og mellemmåltiderne sikrer deres energibehov. Derfor skal mellemmåltider også være sunde.

Mellemmåltiderne vil ofte ligge formiddag, eftermiddag, før aftensmaden og som godnatmåltid.

Mellemmåltider kan være:
- Grovbolle f.eks. havregrynsboller, eller grovbrød med lidt frugt
- Rugbrødssnitter med smør, ost, frugt
- Frisk frugt, råkost,...

Læs mere i Babylex

PKU

Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.

I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen!

Jeg er godt nok glad for at jeg kan skrive til dig, jeg udnytter det i fuld stil!!

Tak for dine mange gode svar. Jeg elsker dem!

Hilsen Sophie, mor til pige på 9 måneder


Annonce