Annonce

Annonce

Svar: Mobning


28. september 2006

Kategori:
Alder:
3 år, 6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Kære Line

Tak for dit brev. Jeg kan godt forstå din frustration og der er ingen tvivl om at det du beskriver, naturligvis ikke skal foregå. Der bør naturligvis være opsyn på drengene og hvis der er et barn, hvor pædagogerne har kendskab til at der skal være skærpet opsyn, så må det være sådan.

Jeg synes for det første at du skal bede om at få en samtale, hvor stuepædagogen og lederen deltager. Til den samtale synes jeg også du skal deltage sammen med din søns far, en af dine forældre, eller hvem du nu har omkring dig. Det er vigtigt at I er to voksne til stede, som kan fortælle hvad I oplever omkring jeres lille dreng, men som også kan lytte til hvad der bliver sagt. Nogle gange hjælper det til bagefter at drøfte tingene igen, drøfte mødet igennem, når der har været flere "ører" - hvis du forstår hvad jeg mener.

Din søn skal ikke være til stede under mødet og det er vigtigt at det foregår som et rigtigt møde, bag en lukket dør, hvor der er sat tid af til at tale ordentlig sammen og ikke bare bliver noget, der lige sker på gangen eller på legepladsen.

Du skal naturligvis også overveje om du skal kontakte den pågældende drengs forældre og tale med ...


Annonce

... dem om, hvordan din dreng oplever sin hverdag i børnehaven. De har vel også krav på at vide, hvordan deres dreng opfører sig.

Den bedste måde at komme videre på er via en dialog og ved at finde ud af, hvordan I fælles kan skabe en hverdag som I alle har det godt med. For det er jo helt sikkert, at din dreng ikke har det godt, men sandsynligvis har den dreng som behandler andre sådan, også et problem og det burde måske undersøges nærmere - bare at lade tingene gå tjener i hvertfald ingen parter.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Hvis dialog ikke hjælper, så bliver du jo nok nødt til at flytte din dreng. Selvom det aldrig er optimalt at flytte børn, og det kræver også ekstra ressourcer (+ man kan jo stille sig selv det spørgsmål, hvorfor han skal flytte, hvis det ikke er ham som skaber problemerne), så bliver man nogle gange nødt til at tænke på, hvad der er til dit barns bedste. Og hvis man ikke kan finde ud af at skabe en rar hverdag for din søn i den børnehave, så må I finde en anden.

Det kan virke hårdt, men ud fra det du beskriver, så må det vel være sådan?

Rigtig meget held og lykke med det hele. Du må meget gerne skrive og fortælle hvordan det ender med at gå jer alle sammen.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.

Svedproblemer efter fødslen

Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....

Læs hele brevet og Helens svar


28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Svangerskabsforgiftning

Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.

Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...

Læs mere i Babylex

Babyalarm

Babyalarmer kan give et fingerpej om at det lille barn sover godt eller er ved at vågne, men babyalarmer kan ikke bruges som babysitter og når man bruger en babyalram skal man altid tjekke sit barn ved selv at se på det.

Der er stor forskel på kvaliteten af de alarmer, der er på markedet og priserne svinger fra få hundrede kroner til langt over 1000kr.

De trådløse og batterikrævende alarmer er de mest populære i Danmark, fordi danske børn ofte sover udenfor. Vælger...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Når man læser din brevkasse får man indtryk af at mødre har lettere ved at betro sig til dig via brevkassen, samt at du ligesom kan noget i forhold til at "ramme" plet i forhold til, hvad det er folk har behov for.

For mit vedkommende har dine svar kunne give mig noget andet og mere værdifuldt i forhold til min rolle som mor som mine egne sundhedsplejersker (jeg har haft en 4 - 5 stykker) ikke har kunne give mig.

Tak fra en taknemmelig mor


Annonce