Svar: Amning - endnu længere ned af bakke...
Kære Louise
Jeg kan godt huske dig og jeg ved at I har haft en kamp med at få amningen til at fungere. Jeg ved også at din lille dreng hele tiden har varieret med måden han spiste på. Nogle gange har han spist hurtigt og effektivt og ikke noget slatspiseri imellem måltiderne, andre gange han har ikke spist særlig meget. Det har på den måde hele tiden været lidt forvirrende, fordi han aldrig rigtig har haft noget fast mønster. Jeg kan derfor godt forstå at du snart ikke ved hverken ud eller ind.
Når jeg læser dit brev, så tænker jeg dog: Kunne det ikke tænkes at han er så stor nu, at han faktisk er i stand til at "tømme dit bryst" ret hurtigt. Der er jo børn som er meget hurtige ved brystet. Når han har ligge hos dig kortvarigt, er han så rolig og glad efterfølgende? Fylder du ham op med en flaske - eller er han tilfreds med det han får hos dig?
Du skriver at du føler at din mælk er forsvundet og det er klart at det gør dig ekstra bekymret - du skal jo være sikker på at han får noget mad. Men du supplerer jo også med flasken ind imellem og et eller andet sted, så må du tro på at han selv har en naturlig evne til at kunne regulere sit behov.
Hvor er din egen sundhedsplejerske henne i billedet eller egen læge. Normalt skal man ikke kontrolveje børn, men man ...
... kunne måske godt veje din dreng før og efter en amning - for at se, hvad han reelt tog på under en amning. Så kunne du jo få syn for sagen og blive bekræftet i hvorvidt der var mælk eller ej. Problemet ved denne metode er at det jo svinger meget og på forskellige tidspunkter af dagen, kan der være betydeligt mere mælk end på andre tidspunkter. Derfor er jeg ikke tilhænger af kontrolvejninger, men i jeres situation kunne det måske skabe lidt klarhed:o)
Det kan godt være at du når den beslutning at amningen må stoppe nu. Men så må du sige til dig selv at du har kæmpet og gjort det så godt du kunne og der har været så mange ydre faktorer som har gjort at det ikke lykkedes denne gang. Og sådan er det så. Det gør dig bestemt ikke til en dårlig mor, tværtimod.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Du har to børn at tage hensyn til og du skal få jeres familie til at fungere - det gør en god mor:o) Derfor må man nogle gange træffe nogle valg og man kan ikke altid det hele. Det er jo sådan at når man træffer et valg, så fravælger man også automatisk noget andet, og sådan må det være. Og det er okay.
Jeg vil rigtigt gerne støtte dig i amningen og jeg vil også rigtigt gerne støtte dig, hvis du beslutter at stoppe amningen. Men du skal tage beslutningen:o)
Rigtig meget held og lykke, hvad du så end gør:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
7. september 2024 | Amning | 11 mdr.
Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...
23. juli 2024 | Amning | 3 mdr.
Kære Helen Så er vores lille datter kommet til verden efter en langvarig men...
Viden om børn:
Bleudslæt
Bleudslæt ses som rødme på numsen. Det kan være små røde pletter, men det kan også være store røde skjolder på huden. Der kan gå hul og komme sår, hvis det er rigtig slemt.
Bleudslæt opstår ofte, hvis barnet har haft en ble på for længe, der har været for våd af tis eller afføring. Det er syren i urin og afføring, der så ødelægge barnets hud. Børn kan også blive røde i numsen i forbindelse med diarré, hvor man måske ikke når at opdage at barnet har noget i bleen og derfor ikke...
Tilskudsblanding
En tilskudsblanding er en modermælkserstatning, der kan gives som tilskud til anden ernæring. Det vil sige, at barnet ikke kan leve af en tilskudsblanding alene.
En almindelig modermælkserstatning kan barnet få fra fødslen, hvor en tilskudsblanding ofte først anbefales fra 6 måneder, hvor barnet naturligt også får skemad.
Er du i tvivl kan du altid læse på pakken. Det vil fremgå af indholdsdeklarationen, hvorvidt der er tale om et fuldgyldigt præparat eller ej....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.