Annonce

Annonce

Svar: Ikke gravid


25. september 2006

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære Mette

Øv, Øv, Øv! På den igen - jeg krydser fingre for jer.

Det er sådan at kvinders menstruationscyklus kan svinge. Nogle har en lidt kortere menstruationscyklus, andre en lidt længere. De fleste har en cyklus på ca 28 dage og jeg er lidt i tvivl om, hvad du egentlig har.

Hvis man f.eks. tager p-piller, så er de oftest beregnet ud fra en cyklus på 28 dage. Det vil sige at man tager 21 piller, holder pause hvor menstruationen så kommer og så starter man på pillerne igen den 28 dag, hvor menstruationen så stopper. Hvis du således får menstruation ca hver 21 dag og lægger de dage til, hvor du bløder, så lyder det som om din cyklus faktisk godt kan være omkring 28 dage.

Hvorom alting er, så finder du faktisk bedst dit ægløsningstidspunkt ved følgende metoder:

1. Måle din temperatur. Temperaturen stiger nemlig 0,5 grader, når man har ægløsning. Det gør den på grund af hormonet progesteron.
Hvis du vil måle din temperatur, så er det vigtigt at måle den fra slutningen af menstruationen. Man skal måle den hver morgen, inden man står ud af sengen, med samme målemetode, for at ...


Annonce

... målingerne kan sammenlignes. Når man ser temperaturen stige, ved man, at man har ægløsning. Det sker cirka otte til ti dage efter menstruationen.

2. Læg mærke til udflåddet fra skeden. Når du er midt i din cyklus, så kan du se at udflåddet bliver slimagtigt og det ser ud, som om der er lange klare tråde i det. Det er igen på grund af hormonpåvirkning og det kan også fortælle dig at du har ægløsning.

3. Ægløsningstest. Du kan købe en test, som måler om du har ægløsning. Det vil sige at hvis du mener det er ved at være det tidspunkt i din cyklus, så kan du vha en ægløsningstest få syn for sagen og er den positiv - så er det bare om at komme igang.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Så er der jo også de par, som bare vælger at have samleje hver anden dag i hele den uge, hvor de mener at have størst mulighed for at ramme ægløsningstidspunktet.

Hvis du ved, hvornår du vil få menstruation næste gang, så kan du også gå ud fra at din ægløsning sandsynligvis vil ligge et sted mellem 12-16 dage før den menstruation kommer.

Håber mit svar er præcist nok og jeg ønsker meget at det lykkes for jer. Rigtig meget held og lykke:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Annonce

Viden om børn:

Præmature allergidisponerede spædbørn

Hos meget små præmature allergidisponerede børn kan der være mere væsentlige ernæringsproblemer end allergiforebyggelse at tage højde for. Derfor må man altid tage individuelle hensyn, hvor det vigtigste er, at barnet kommer i trivsel.

Et præmaturt barn tilbydes samme allergiforebyggende diæt som mature allergidisponerede spædbørn. Modermælk er den bedste ernæring, og hvis dette ikke er muligt tilbydes barnet en special erstatning.

Det vides ikke, hvor længe det er...

Læs mere i Babylex

Vælling

Vælling er en tilskudsblanding, og det minder i sammensætning om en tynd grød. Tilskudsblading adskiller sig fra modermælkserstatning ved at have et højere indhold af protein og visse mineraler. I følge sundhedsstyrelsen er der ikke grund til at give barnet tilskudsblanding fremfor modermælkserstatning. Og børn der bliver ammet har heller ikke ernæringsmæssigt brug for at få vælling.

Vælling kan tidligst gives til barnet fra 6 mdr.´s alderen, og det anbefales, at man ikke giver...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Allerførst vil jeg gerne sige dig tusind tak for dine hurtige og uddybende svar, og fordi du tog mine bekymringer alvorligt. Det var lige, hvad jeg havde brug for.

Mor til Agnethe 5 måneder


Annonce