Brev:
7 måneder og natteroderi
Hej
Vi har en dejlig, glad og meget aktiv pige, Sarah, på knap 7 mdr. Sidst vi var til lægen, den 4. september (her i Belgien får man ikke tildelt sundhedsplejerske), var hun på den noget slanke side. Hun var 72 cm. og vejede 8.250 g., og vi fik at vide, at vi kunne tilføre 2 skefulde rismel til hendes mælkeflasker på 250 ml.
Vi begyndte at give Sarah andet end mælk fra hun var 4 mdr., og til at starte med har vi ikke på noget tidspunkt haft problemer med dette. Hun har haft god appetit og været frisk på at spise frugtmos, grøntsagsmos og rismel.
Dog har vi her på det sidste (ca. 1 uge) haft problemer med at få hende til at spise, da hun bliver helt hysterisk, når vi sætter hende i skråstolen, og hun nægter at åbne munden. Vi er dog kommet det nogenlunde til livs ved bl.a. at sidde med hende på skødet i stedet for og ved at tage det 100% i hendes tempo.
Hendes dagsrytme ser således ud:
7:00 vågner og bliver taget op
7:30 får grød med frisk moset frugt, MME, vand
9:30 MME og formiddagslur (ca. 1 time)
12:00 grøntsagsmos, MME, vand
16:00 eftermiddagssnack bestående af moset frugt
17:00 eftermiddagslur (ca. 1/2 time)
18:00 aftensmad bestående af grøntsagsmos - til tider med fisk og kylling, MME, vand
19:30 bliver lagt i seng og har inden da fået MME (drikker sjældent særlig meget på det tidspunkt).
Hun drikker ca. 600 ml. MME i døgnet, men er gradvist ved at få mere og mere vand.
Når vi lægger hende i seng, har vi meget ...
... få problemer med at få hende til at sove. Hun bliver lagt i sin egen seng i eget værelse og ser ud til at være godt tilfreds med at få lov til at være i fred og falde i søvn af sig selv. Vi giver hende som regel en sut, synger en sang og siger derefter godnat.
Problemet, som efterhånden er ved at drive mig til vandvid er, at hun vågner helt op til 8 gange i løbet af natten og begynder at skrige. Vi har prøvet at ignorere det for at se om hun falder i søvn af sig selv, men det sker sjældent. De fleste gange bliver vi nødt til at trøste hende og evt. give hende lidt mælk. Vi tager hende aldrig op, men hjælper hende nogle gange om på siden og giver hende sutten.
Spørgsmålet er hvordan kommer vi dette natteroderi til livs (da hun var lille kunne hun sove til kl. 4 om morgenen før hun vågnede første gang)? Og hvordan kan det være at hun sagtens kan falde i søvn af sig selv, men er ikke i stand til det i løbet af natten?
Jeg har ikke noget imod at tage kampen op med hende og tage "en kold tyrker", men jeg vil blot gerne være sikker på at hendes opførsel skyldes en dårlig vane og ikke skyldes et udækket behov. Siden vi fik at vide, at hun var på den slanke side, har jeg været bekymret for, at hun har været sulten/tørstig og derfor har skreget.
Det skal siges, at hun fik to tænder i undermunden for 2 uger siden, men jeg føler ikke at det har påvirket hende nævneværdigt.
Jeg glæder mig til at høre fra dig.
Med venlig hilsen
Rebecca
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Fontanellen
Det bløde punkt, som barnet har oven i hovedet, kaldes fontanellen. Barnet fødes med flere fontaneller, som er de steder, hvor kranieknoglerne mødes og endnu ikke er vokset sammen. Når barnet skal fødes, er det rigtig smart, at kranieknoglerne er bevægelige, så hovedet lettere kan komme igennem fødselsvejen. Samtidig sikrer bevægeligheden, at der er plads til, at barnets hjerne kan vokse.
Der sker ikke noget ved at røre forsigtigt ved fontanellen, og du kan roligt rede med en...
Gravid vitaminer
Når du er gravid, er det ekstra vigtigt at spise sund og varieret - det, du spiser og drikker under graviditeten, har betydning for dit barns udvikling i livmoderen.
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at gravide tager et tilskud af folsyre, D-vitamin og jern. Desuden anbefales gravide at få tilstrækkeligt med kalk, enten gennem kosten eller som tilskud.
Folsyre: 400 mikrogram folsyre daglig fra graviditeten planlægges til og med 3 måneder henne. Dette tages i form af...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen
For gud ved hvilken gang er jeg på din hjemmeside for lige at tjekke, hvordan det nu er med forkølelse og graviditet. Jeg har brugt siden så mange gange. Og hver gang har jeg fået højt kvalificerede og superpraktiske og tryghedskabende svar. Det vil jeg bare lige sige tak for.
Mvh Birgitte