Annonce

Annonce

Svar: Opdragelse 7½ mdr


20. september 2006

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Opdragelse.

Kære Krudtuglens mor

Børn er forskellige og jeg ved at det har du hørt til bevidstløshed, men sådan er det. Forældre er også forskellige og måden vi er sammen med vores børn på er forskellig. Derfor nytter det ikke noget at sammenligne med de andre i mødregruppe. Din datter er nysgerrig, undersøgende, udforskende og næsten ved at kravle - måske er hun lidt forud for de andre børn - så oplever de det måske om en måned.

Kender du Howard Gardner, som er amerikansk psykolog? Han har beskrevet 7 intelligenser, som handler om måden vi bl.a. tilegner os viden på. Han taler om: 1. Den logisk matematiske intelligens. 2. Den sproglige intelligens. 3. Den musikalske intelligens. 4. Den rumligt visuelle intelligens. 5. Den kropslige intelligens. 6. Den personlige intelligens og 7. Den sociale intelligens.

Hvis man f.eks. hører til de musikalsk intelligente, så holder man naturligt af musik og rytme. Man har f.eks. rytmesans, man er en god danser, man fascineres af lyde og bemærker fuglesang og andre lyde m.m.

Hvis man f.eks. er kropsligt intelligent, så skal man helst røre ved ting, afprøve ting. Man finder løsninger ved at prøve sig frem, man har svært ved at sidde stille og man er i det hele taget livlig.

Man kan godt indeholde flere intelligenser, hvor noget kan være mere dominerende end andet. Det er ret interessant og hvis man sætter noget af hans teori over på børn, så får man nogle gange en større forståelse for, ...


Annonce

... hvorfor nogle børn har "krudt i numsen" og er nogle værre pilfingre og hvorfor andre børn er mere stillesiddende og undersøgende, vurderende.

Du kender det jo godt. Nogle børn pilker rundt, åbner alle skuffer, hiver legetøj ud osv. Andre børn sidder ganske stille, tager et enkelt stykke legetøj, vender det, drejer det, åbner og lukker det osv.

Så for at komme til dit spørgsmål så Ja! Det er normalt at være nysgerrig og undersøgende, når man er 8 mdr gammel og et eller andet sted, så må du prøve at sige at sådan er hun og så, som du siger, undersøge verden samme med hende.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Men når det er sagt, så er der jo også ting, som skal laves ind imellem og her må du så enten prøve at tage hende med. Lad hende sidde i nærheden, når du hænger vasketøj op, lad hende få en klemme at undersøge, lad hende mærke en våd og kold klud osv. Når du laver mad, så lad hende sidde i nærheden, giv hende et stykke bagepapir at sidde med, en gryde og en ske, lad hende smagen lidt af maden efterhånden som du tilbereder den.

Og til sidst, så sker der ikke noget ved at hun nogle gange bliver frustreret og irriteret. Ofte sker det netop i den alder, hvor hun gerne vil kravle, følge med dig - hun vil så gerne men hun mestrer det ikke. Hvis hun nogle gange får lov til at blive lidt gal, så kan temperamentet gøre at hun får sig det lært, det kan være det sidste skub.

Håber du synes om mit svar:o) Rigtig meget held og lykke med din dejlige datter.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om opdragelse:

19. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.

Hører ikke efter og sut

Hej Helen. Så er vi virkelig trådt ind i 3-års alderen med fulde kraft. Og...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2025 | Opdragelse | 4 år

Sur 4 årig pige der råber meget

Kære Helen Vores pige på nu 4 år har de seneste par måneder haft meget...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.

Hjælp til barn der er bange

Hej Helen Min datter på 3 år, er begyndt at være en smule bange om aftenen....

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Reaktion på at være blevet storesøster

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tænder

Der er stor forskel på, hvornår børn får deres første tænder. Nogle bliver født med en tand eller to. Andre er over et år før den første tand melder sig.

De fleste børn får dog deres første tænder omkring 6 mdr.´s alderen og vil have et komplet sæt tænder omkring 3 års alderen, dvs. 20 tænder.

Mange børn får ondt i gummerne, når tænderne bryder igennem. Her kan det hjælpe med en bidering, eller noget koldt at bide i f.eks. et stykke agurk. Skær en skive agurk på...

Læs mere i Babylex

Ekstra væske baby

Børn, der får flaske, kan i visse perioder have behov for at få ekstra væske. Det kan være ved sygdom med feber, eller i særligt varme sommerperioder.

Nogle gange vil barnet vise behov for en ekstra flaske mælk, og det er helt fint. Børn der får flaske skal have lov til at selvregulere deres behov. Men andre gange vil det være fint at tilbyde væsken som vand. De første 4 mdr. skal vandet koges. Derefter kan barnet få vand fra hanen, med mindre man har privat vandboring.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen
For gud ved hvilken gang er jeg på din hjemmeside for lige at tjekke, hvordan det nu er med forkølelse og graviditet. Jeg har brugt siden så mange gange. Og hver gang har jeg fået højt kvalificerede og superpraktiske og tryghedskabende svar. Det vil jeg bare lige sige tak for.
Mvh Birgitte


Annonce