Svar: Problemer med selv at falde i søvn, 7 mdr.
Kære Malthe's mor
Jeg synes du skal forsøge at vende Malthe til i første omgang at blive puttet i sin seng om aftenen, hvor han af naturlige årsager ikke kan vugges. Bagefter kan du så forsøge det samme om dagen.
Jeg synes faktisk det lyder som om Malthe allerede er på vej. Han kan faktisk godt finde ud af at sove i sin egen seng, han skal bare lige lærer sig at finde roen selv. Og lige nu har han stadig behov for dig, for at vide at du er der, for at kunne finde roen selv, og det er helt okay. Men det at han nu sover i sin egen seng i eget værelse er første skridt mod også at lære at falde i søvn selv.
Du skal tænke på at ændringer tager tid, det går den rigtige vej, det går bare stille og roligt.
Det er okay at han ligger og mosler rundt, lad ham bare gøre det. Hold dig i nærheden, så du hele tiden har et øre på ham og kan hører på hans lyde, hans gråd, hvad hans behov er. Når han lyder til at have behov for dig, så gå ind til ham. Prøv i første omgang ikke at tage ham op ...
... (med mindre han er ulykkelig), prøv i stedet at lægge et par beroligende hænder på ham, vugge ham blidt imens han ligger i sengen, spille lidt sagte musik (f.eks. en spilledåse han kender), kærtegne ham - hvad der nu hører til jeres putteritual, fuldstændig på samme måde som du gør lige når du lægger ham og putter ham. Gå ud igen og gentag processen om nødvendigt.
Stille og roligt vil du sandsynligvis kunne nøjes med så at kærtegne blidt, lægge dynen lidt om ham igen osv. og så gå og sådan bliver du ved. Det skal nok lykkes stille og roligt.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Jeg tror ikke du skal bekymre dig vedr. pasning. Tit så går det rigtig godt. Det er som om at børnene tilpasser sig dagplejerens puttemåde og rytme, sådan er det bare og man hører ofte at "i dagplejen puttes han bare og så sover han efter 2 minutter, men hjemme traver jeg gade op og gade ned". Der er således lys forude.
I takt med at han lærer det om aftenen, så kan du begynde at indføre det samme om dagen.
Rigtig meget held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Gulsot nyfødt
Ca. 60% af alle nyfødte får en gullig farve i huden, det kaldes gulsot eller icterus/ikterus. Det opstår ofte, når barnet er 2-3 dage gammelt, og det topper, når barnet er 5 dage.
Gulsot er hos de fleste børn en ufarlig tilstand, som ikke skader barnet, og som ikke kræver behandling. Det opstår, fordi børn fødes med en del ekstra røde blodlegemer. Da barnet lå i livmoderen, var blodlegemerne med til at ilte barnets blod, men efter fødslen har lungerne overtaget denne funktion,...
Brok (hernie)
Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.
Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.
Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Vi vil bare sige dig tusinde tak!! Det er uvurderligt, at du findes og giver så mange gode råd! Men det bedste er, at du er så anerkendende i dine svar om alverdens små og store problemer hjemme i de små familier. Det er en rigtig rar følelse, at man ikke behøver holde sig tilbage, når man skriver til dig, fordi du aldrig dømmer i dine svar. Så tusinde tak for en fantastisk brevkasse!
Hilsen drengens forældre