Svar: Væske og grov mad
Kære Sofies mor
Det lyder som om Sofie er blevet betydeligt gladere for skemad og det er dejligt at høre. Amning 3 gange dagligt lyder umiddelbart rigtig fint i forhold til hendes alder og jeg er derfor i tvivl om, hvorfor du vil stoppe amningen? Du har tidligere skrevet til mig at du gerne ville amme til Sofie selv sagde fra, men at du syntes mælken svandt. Jeg tænker at hvis du kan bibeholde 3 amninger, så lyder det da rigtig fint.
Ud over de tre amninger, kan du sagtens servere lidt kold eller lunet mme af en kop. Så længe hun ammes, så vil det jo være begrænset, hvor meget hun har behov for af kop. Ud over det hun drikker af en kop, vil du også kunne komme lidt mme på og i hendes grød.
Når hun bliver 9 mdr gammel, så må komælksprodukter begynde at udgøre en større del af hendes indtag og her kan du så udskifte amningen om eftermiddagen med f.eks. en portion tykmælk. ...
...
Med hensyn til mælkebehov, så må hun meget gerne få 750ml mælk - men det ved du jo ikke om hun gør, når du ammer og derfor må du tro på at hun får, hvad hun har behov for, hvis du bare lægger hende til de 3 gange. Naturligvis skal du også se på om hun tisser og i øvrigt virker til at trives.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det er en god idé at grød ikke udgør mere end max 2 af dagens måltider, så er det langt bedre med grøntsagmos. Hvis hun virker "tyggeparat", så prøv med lidt små stykker rugbrød (nærmest store krummer) med lidt smør eller silde-/leverpostej. Server samtidig grøntsagsmos ved siden af. Hun skal altså ikke have enten eller, men både og. Stille og roligt, i takt med at hun spiser mere rugbrød og også bliver bedre og bedre til at tygge, kan grøntsagsmosen så gå over til at være små stykker grøntsag eller lidt kogte ærter og majs.
Håber dette er præcist nok. Rigtig meget held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Klapvogn - køb af klapvogn
Når I vil købe en klapvogn, skal I overveje, hvad jeres behov er. Der findes mange forskellige modeller af klapvogne, som hver har deres fordele.
En klapvogn kan være praktisk, når I bevæger jer rundt i byen, eller tager feks. bus eller tog. En klapvogn er ofte let at manøvrerer rundt med, og den fylder ofte mindre end en barnevogn, hvilket kan gøre den praktisk i hverdagen. Samtidig kan mange klapvogne klappes sammen, så de f.eks. kan være med i bilen, hvis I f.eks. skal i ZOO...
Autostol
Til transport i bil skal barnet sidde i en godkendt autostol. Det lille barn skal helst sidde fastspændt med ryggen mod kørselsretningen.
Autostole skal være godkendt efter ECE (R)-44-03 eller 44-04. Der skal være et E-mærke på stolen, og den lange talrække under eller efter E-mærket skal starte med enten 03 eller 04.
For fastmonterede autostole hedder godkendelsen ECE (R) 44-05.
Autostole med andre mærkninger skal også være E-mærket, for at de er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.