Brev:
Dags- og natrytme
Kære Helen
Det går rigtig godt med Tobias og med at jeg er startet arbejde. Det går også fint med at Tobias bliver passet af sin far de fire timer jeg er væk, men jeg har et par spørgsmål alligevel. Det er angående amning og søvn.
Tobias er 5 måneder nu og vejer over 8 kg. (Jeg har ikke lige vejet ham for nyligt)
En typisk dag forløber sådan her:
Tobias vågner ved 8 tiden, ammes og leger i 1 1/2 time, så sover han to timer og jeg ammer ham igen, inden jeg går på arbejde kl. 12.
Mens jeg er væk sover han nogle gange 1 time, nogle gange 2, andre gange sover han ikke rigtigt... Det svinger lidt. Min mand giver ham risgrød, som han spiser af, men der kommer også en del ud igen. Jeg tror ikke det svarer til en fuld amning, så han er sulten, når jeg er hjemme igen ved 16.15-tiden. (Han får ikke flaske mens jeg er væk, fordi det er meget svært at få ham til at tage den...)
Så ammer jeg, når jeg er hjemme igen og herfra er det hele lidt rodet og ikke særligt regelmæssigt.
For det meste sover han 1 times tid på et eller andet tidspunkt, men nogle gange ikke. Jeg ammer ham, når han vil, det bliver tit til en 2-4 gange inden han endelig falder i søvn kl 21.30
Han er ikke så svær at putte, men er desværre begyndt helst at ville falde i søvn på armen, mens man går rundt med ham (hvilket ...
... nok skyldes at det gør hans far, for at få ham til at sove i løbet af dagen). Han sover i sin egen seng, det har han altid gjort og det er vel egentlig meget godt. Han sover 3-4 timer, ammes, sover 2-3 timer ammes og sover 2-3 timer igen og så er det morgen.
Jeg spekulerer over om vi skal gøre noget anderledes? Skal han have mere fast føde? Jeg mener grød to gange i løbet af dagen for eksempel? Hvornår skal vi starte på at give ham om aftenen? Er det meget at amme tre gange per nat, når han er fem måneder? Kan den hyppige natteamning hænge sammen med at jeg ammer mindre om dagen, fordi jeg er på arbejde?
Skal vi begynde at tænke i putte-ritualer nu, for ikke at lære ham at han skal falde i søvn på armen? Vi vugger ham stadig en del, når han ligger i vuggen, men han er ved at være for stor til den, så hvordan får vi ham til at sove i en seng, vi ikke kan vugge? Jeg er begyndt at synge for ham om aftenen, så han måske lærer at det betyder godnat. Kan man lære ham det nu, med hans alder? Jeg giver ham også natdragt på for at signalere nat. Hjælper det på noget? Og er det ikke lidt sent han går i seng? Kl. 21.30?
Jeg ved godt, det er frygtelig mange spørgsmål på en gang, men som du kan høre er jeg lidt i vildrede om, hvad der er bedst at gøre. Kan du hjælpe os lidt på vej?
Kærlig hilsen
Stine
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
5. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Hej Helen Tak for dine tidligere gode svar:) Vores dreng er nu 6 måneder...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
Viden om børn:
Downs syndrom
Downs syndrom er også det man kalder trisomi 21 eller mongolisme.
Alle gravide tilbydes i dag en undersøgelse af risikoen for Downs syndrom hos fostret. Kvinder kan på baggrund at denne undersøgelse vælge om de vil have en abort. Det betyder at antallet af børn født med downs syndrom er faldet meget de sidste år.
Børn med Downs Syndrom er ligeså forskellige, som alle andre børn er det og derfor er nogle mere påvirkede af deres kromosomfejl end andre. Som forældre...
Bleudslæt
Bleudslæt ses som rødme på numsen. Det kan være små røde pletter, men det kan også være store røde skjolder på huden. Der kan gå hul og komme sår, hvis det er rigtig slemt.
Bleudslæt opstår ofte, hvis barnet har haft en ble på for længe, der har været for våd af tis eller afføring. Det er syren i urin og afføring, der så ødelægge barnets hud. Børn kan også blive røde i numsen i forbindelse med diarré, hvor man måske ikke når at opdage at barnet har noget i bleen og derfor ikke...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.