Annonce

Annonce

Svar: Fast føde - 6 ½ mdr.


7. september 2006

Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Hej Tina

Det lyder som om din lille dreng ikke gider grød og kartoffelmos og det smager jo heller ikke af så meget. Jeg synes derfor du skal begynde at servere mad, som smager af noget.

Det kunne sagtens være havregrød eller øllebrød og hvis han ikke er til grød, så prøv med grøntsagsmos og gerne lavet af de lidt kraftfulde rodfrugter. Brug som udgangspunkt lidt af den mad I selv spiser, således at hvis I får lidt sovs lavet på sødmælk eller fløde, så kan han få lidt af det over sin mad. Det er også med til at give god smag.

Derudover handler det nok meget om hans mælkeindtag og tilbuddet om amning. Jeg ved godt at du et eller andet sted tænker "noget skal han jo have", men du får ikke vendt rundt på det, så længe han får meget mælk.

I tidsrummet mellem 23-05 behøver han ikke mælk hos dig, men kan få vand hvis han er tørstig. Når I så står op om morgenen, så start dagen med et måltid skemad og tilbyd først amning efterfølgende, så du er sikker på at han er ...


Annonce

... sulten.

Det samme til frokost, prøv med skemaden først og efterfulgt af amning. Og igen til aften.

Det vigtigste er at han begynder at tage lidt til sig af skemaden og ½ dl. er acceptabelt til at begynde med. Derfor synes jeg at ½ dl. 3 gange dagligt kunne være en god idé hos jer, i stedet for 1½ dl x 1 dagligt. Det er også vigtigt at du finder ud af, hvad tidspunkt han er mest sulten og samtidig hvad han godt kan lide. Prøv derfor med forskellige ting.


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Lad ham sidde i høj stol, så han kan følge med og giv ham også brødskorper og lignende at sidde med, så han øver sig i at putte i munden og arbejde med spyt osv. Det er vigtigt at fokusere på hans lyst til at spise mere end på hans indtag:o)

Det er også en rigtig god idé at lade andre prøve at give ham mad, af en eller anden grund kan det nogle gange gøre en forskel. Men ellers så skulle du jo også kunne. Handler det om at "knække koden" så er det dog okay at lade andre forsøge sig.

Held og lykke med projekt spisning:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvilket måltid, hvornår?

Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Virker konstant sulten

Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...

Læs hele brevet og Helens svar


6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.

Te til børn

Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Madras til barneseng

Der findes mange slags madrasser på markedet, og når du skal vælge en madras til dit barns seng, så vil anbefalingen ofte være, at du vælger en skummadras, en latexmadras eller alternativt en madras i et naturmateriale. Vælger du en skummadras (polyurethanskum), skal den være mindst 5 cm tyk og helst med betræk, der kan tages af og vaskes.

Det anbefales, at dit barn ligger på et fast underlag, fordi det giver barnet mulighed for at bruge og udvikle sine muskler. Samtidig sikrer...

Læs mere i Babylex

Tilstoppet tårekanal

Mange nyfødte børn har en tilstoppet tårekanal. Barnet ser ud som om, at det har søvnklatter i øjenkrogen hele tiden, eller at øjnene konstant virker fugtige.

Tårekanalen er en tynd kanal, som løber fra den inderste øjenkrog til næsen. Det er bl.a. den, der får os til at snøfte, når vi græder.

Tårer er 'øjnenes sprinkleranlæg'. Tårerne løber i en konstant strøm fra øverste, yderste øjenkrog ned og renser øjnene. Øjenvipperne er en slags 'vinduesviskere', og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Endnu engang mange tak for dit svar her i den gode brevkasse. Jeg har anbefalet dig til dem jeg kender fordi du er SÅ god til at komme med nogle konkrete råd. Lige det som gør hverdagen lidt nemmere og knapt så frustrerende, så TAK for det!


Annonce