Brev:
Søvnbesvær 8 måneder
Hej Helen
Jeg har før "nasset" mig til råd og vejledning fra dine svar til andre mødre i brevkassen, men nu er det vist på tide, at jeg beder om din hjælp.
Vores datter er 8 måneder, sund og rask, glad og rørig. Vi har kun et eneste problem: Hun nægter at sove. Med megen overtalelse (læs barnevognsture, mælketåre, nussen på ryggen) lykkes det for os at få hende til at sove højst to timer i løbet af dagen fordelt på en time formiddag ved 9-9.30-tiden og en time eftermiddag ved 13.30-14-tiden. Om aftenen lykkes det først at få hende til at bukke under ved 22-23-tiden. Herfra sover hun til 6.45 ca.
Dog snyder hun os ofte om aftenen, hvor hun er meget træt og bliver lagt til bryst ved 19-tiden. Her falder hun så i søvn, men vågner igen ½ time senere og så er der krudt i hende til sent på aftenen. Det tærer hårdt på hendes far og jeg, da vi nu næsten ingen voksentid har sammen mere. Indtil for ca. 2 måneder siden sov hun fra kl. 18-19 til 06 uden at vågne og så 2 gange ½-1 time i løbet af dagen. Jeg har troet at det var en fase, men nu tvivler jeg.
Følgende tanker og observationer har vi gjort os:
1. Vi har fra starten fravalgt et putteritual for ikke at komme til at hænge ved ...
... barnesengen i timevis hver aften. Isabella får aftensmad, bliver vasket og kommer i nattøj og bliver ammet. Herefter plejede vi at kunne lægge hende i seng. Hun sover på eget værelse og har gjort det siden 3 måneders alderen.
2. Hun har haft en periode, hvor hun får vendt sig i søvne, og græder, når hun ikke kan komme tilbage, selvom hun er godt med motorisk.
3. Lægen har undersøgt hendes ører osv, men har ikke fundet noget. Isabella har aldrig været syg.
4. Isabella blev ammet fuldt ud til hun var næsten 6 måneder, hun spiser 5 måltider om dagen og drikker megen mælk og vand. Hun bliver stadig ammet morgen og aften (jeg har trappet eftermiddagsamningen væk, da jeg er gravid igen).
5. Natteuroen begyndte, da der var meget varmt, men det er der jo ikke mere, så det kan ikke være årsagen.
Håber, at du kan hjælpe os med nogle forslag til, hvad vi kan gøre. Vores datter er glad og aktiv hele dagen, kan ikke kravle endnu, men møver sig frem og kan komme op at stå på alle fire og triller. Hun sidder fint og snakker løs. Hun har aldrig været glad for at sove, men jeg synes at hun sover mindre og mindre og jeg bliver nervøs for hendes mentale udvikling.
Mange venlige hilsner
Isabellas mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
Viden om børn:
Brystspænding
Brystspænding forekommer hos mange kvinder i graviditeten. Ofte er netop brystspænding meget tidligt i graviditeten, for mange kvinder, det første tegn på at de er gravide.
Brystspænding forekommer ofte også i forbindelse med at amning etableres. I begyndelsen producerer kroppen lidt ekstra mælk som vil regulere sig ind efter barnets behov, og samtidig kommer der også lidt ekstra væske i brystvævet.
Hvis brystspændingen i forbindelse med amning er meget smertefuld...
Gulsot nyfødt
Ca. 60% af alle nyfødte får en gullig farve i huden, det kaldes gulsot eller icterus/ikterus. Det opstår ofte, når barnet er 2-3 dage gammelt, og det topper, når barnet er 5 dage.
Gulsot er hos de fleste børn en ufarlig tilstand, som ikke skader barnet, og som ikke kræver behandling. Det opstår, fordi børn fødes med en del ekstra røde blodlegemer. Da barnet lå i livmoderen, var blodlegemerne med til at ilte barnets blod, men efter fødslen har lungerne overtaget denne funktion,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.