Annonce

Annonce

Svar: Forvirring omkring spisevaner


28. august 2006

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære Lone

Jeg kan godt forstå at du synes det er hårdt, hvis du ammer næsten hver 2 time døgnet rundt:o)

Det er normalt at små børn spiser meget hyppigt og det er også helt normalt at der kan være en periode omkring 5 ugers alderen, hvor barnet virker mere uroligt, klynkende og gerne vil lægges til hele tiden. Det skyldes appetitspring og ved at lægge hyppigt til, kommer der mere mælk.

Men som du beskriver det, så har det været sådan hele tiden. Jeres lille pige har taget fint på og spørgsmålet er om hun egentlig er sulten eller om det mere er et suttebehov?

Jeg kan godt forstå at du er ved at ty til flasken, men det er jo slet ikke sikkert at det er nødvendigt. Vil hun tage imod en sut?

Jeg tænker dog også at det da kunne være værd at forsøge at give en flaske. Start med at amme hende, som du plejer og hvis hun så vil have mere efter 1 time, så prøv at give hende lidt modermælkserstatning på en flaske. Hvis hun kun spiser 20ml så var det ...


Annonce

... slet ikke sult, men så er du jo blevet så klog. Derimod sluger hun 75ml, så er hun måske sulten og så kan du godt overveje om du er nødt til at supplere din amning med lidt erstatning eller om du på nogen måde kan øge din mælkemængde.

Hun er stadig bare et lille myr og ofte tror de jo at de skal spise hele tiden. Hun ved endnu ikke hvad det vil sige at være mæt og være sulten og når hun er hos dig, så kan hun lugte mælken og derfor vil hun die. Nogle gange hjælper det derfor at amme hende, så hun er mæt, svøbe hende og give hende en sut og så lade hende være hos far eller putte hende i liften. Hos far lugter der ikke af mælk, ej heller i liften, og så vil hun måske sove lidt længere.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Når hun bliver vågen og urolig, så handler det ikke om at snakke for meget med hende, men derimod om at hjælpe hende med at finde roen. Derfor er det rigtig godt at svøbe hende og hjælpe hende med at samle sig.

Håber ovenstående giver mening og hjælper jer lidt videre:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

8. november 2024 | Amning | 2 mdr.

Kan baby være for stor?

Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...

Læs hele brevet og Helens svar


7. september 2024 | Amning | 11 mdr.

Søvn og ammestop - 11 mdr.

Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juli 2024 | Amning | 3 mdr.

Vægttab under amning

Kære Helen Så er vores lille datter kommet til verden efter en langvarig men...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Gravid vitaminer

Når du er gravid, er det ekstra vigtigt at spise sund og varieret - det, du spiser og drikker under graviditeten, har betydning for dit barns udvikling i livmoderen.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at gravide tager et tilskud af folsyre, D-vitamin og jern. Desuden anbefales gravide at få tilstrækkeligt med kalk, enten gennem kosten eller som tilskud.

Folsyre: 400 mikrogram folsyre daglig fra graviditeten planlægges til og med 3 måneder henne. Dette tages i form af...

Læs mere i Babylex

Rodfrugter

Især i de kolde efterårs- og vintermåneder er rodfrugter rigtig gode. Rodfrugter er sunde, nærende og giver god smag til mange vinterretter og så har de farver og en naturlig sødme, som mange børn sætter stor pris på.

Pastinakker og jordskokker er lyse, gulerødder orange, og rødbeder har en farve, der kan variere fra det violette over i det vinrøde, alt efter hvordan de tilberedes.

Det danske klima er godt at dyrke rodfrugter i og det er som udgangspunkt en god idé...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak for din hjælp til ammestop. Jeg har i denne uge endelig lagt amningen på hylden, og lillepigen har ikke sagt et kvæk. Hun falder så pænt i søvn, imens jeg synger for hende. Hun er så dygtig, og jeg er glad for, at det har været så let. Der er selvfølgelig stadig mælk i mine bryster, men de er ikke spændte. Så tusind tak for dine råd...

Hilsen en mor, der gerne ville gøre ammestop så let som muligt for både mor og barn.


Annonce