Svar: Hvor mange måltider? - 5 mdr.
Kære Anja
For at starte med det sidste først, så anbefales Profylac de første 4 mdr og herefter kan din datter ernæres fuldstændig som alle andre børn. Da hun både får grød og mos, går jeg ud fra at hun har passeret denne aldersgrænse, så derfor kan du roligt gå over til Nan eller Allomin.
Det vil være en god idé at du begynder med at skifte en flaske af gangen, således at du den ene dag udskifter 1 flaske, næste dag udskifter 2 flasker osv. Erstatningen er anderledes, smager også anderledes, så du skal lige give hende en chance for at følge med.
Med hensyn til antallet af flasker, så er det sådan at nogle børn spiser rigtigt store portioner. Hvis din datter hører til dem og det lyder umiddelbart sådan, så er det okay at hun kun spiser 4 gange dagligt. Spiser hun f.eks. 200ml hver gang, så vil hun jo sammenlagt få 800ml + den mælk der kan være på grøden. Det vil være okay.
Men hvis hun spiser små mængder, så kan det være nødvendigt at tilbyde hende ekstra, så hun får lidt men tit.
Der er stor forskel på børn som udelukkende får mme og børn som udelukkende ...
... ammes. Børn der ammes vil ofte spise hyppigere og de vil ofte ikke kunne klare sig igennem natten uden at få mælk. Det kan derfor være helt okay at din datter sover igennem om natten - dejligt for jer alle - du skal bare sikre dig at hun så tager sit behov om dagen. Heldigvis er det jo sådan at man ved præcist hvor meget de får, når man giver flaske.
Du skriver: "Hvis jeg giver hende mindre måltider ad gangen, brokker hun sig allerede efter ½-1 time." Det kan nogle gange være en god idé at give lidt mindre mængde grød/mos og så lade en flaske efterfølge skemaden. Altså så hun ikke får enten eller men både og. Hvis hun er vandt til at spise store mængder mælk, så burde hun kunne klare både en portion skemad og en efterfølgende flaske og på den måde kan du måske få hende bedre reguleret ind.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Men ellers må jeg sige at det jo handler meget om at se på din datter. Hvis hun er glad, smiler, ruller omkring, pludrer, tisser, har gang i maven osv. ja så må du gå ud fra at hun får, hvad hun har behov for.
Håber ovenstående hjælper dig lidt videre. Rigtig meget held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Barneseng
Når man skal vælge seng til sit barn er der visse ting, man kan gå efter. Noget af det vigtigste er at sengen er sikkerhedsmæssigt i orden.
Forbrugerrådet tester jævnligt de børnesenge som er på markedet og her ser man bl.a. på at sengen skal kunne tåle at blive slået, banket på og hevet i. Sengene bliver tjekket for at barnet ikke kan få fingrene i klemme og at tremmeafstanden er korrekt, så barnet ikke kan komme i klemme med sit hoved og sidde fast i sengen.
Den...
Brok (hernie)
Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.
Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.
Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen!
Jeg vil blot sige dig tusind tak for din hjælp. Min egen sundhedsplejerske synes jeg ikke er til at snakke med, så det er en stor trøst at kunne vende sig til dig og din brede viden. Jeg tror at du kender mig og min søn bedre end hun gør.
Jeg er særlig glad for dine hurtige svar, når jeg ikke har formået at formulere mit problem så jeg har været nød til at spørge igen...
Det er rart at have dig i baghånden og jeg har anbefalet dig til alle de nybagte mødre jeg kender.
Tak!!