Svar: Sex og smertefulde plukveer i uge 35
Kære Turtelduer
Nu er jeg jo hverken jordemoder eller fødselslæge, men jeg vil fortælle jer, hvad jeg ved:o)
Samleje kan faktisk godt fremprovokere plukveer. Hvis plukveerne er kortvarige og ikke gør ondt, så betyder det som regel intet. Men da du får smertefulde og længerevarende plukveer, så vil man normalt anbefale at I ikke har samleje.
Hvis kæleri indebærer at du får orgasme, så vil det også kunne fremprovokere en smertefuld plukve.
Plukveer er normale. Nogle får rigtig mange plukveer, andre mærker slet ikke noget til det. At have plukveer er egentlig bare et tegn på at livmoderen øver sig lidt til fødslen. Men de plukveer som er så kraftige at de enten ...
... gør ondt, forhindrer en i at gå videre, altså hvor man stopper i en bevægelse eller som virker meget langvarige, - dem skal man være opmærksomme på.
De meget kraftige plukveer kan godt medføre at livmoderhalsen bliver blødere og kortere og derfor kan der være en risiko for at man føder før tid.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
I behøver ikke at vente til du er gået over tiden. Der sker jo ikke noget ved at du f.eks. føder 14 dage før. Men at føde i uge 35 er måske lige tidligt nok, så det ville være godt, hvis I kunne holde en lille pause med at gå i seng med hinanden - så må I nøjes med lidt blid kæleri og mærke efter, hvordan kroppen reagerer.
Rigtig meget held og lykke med den forestående fødsel:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Viden om børn:
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Episiotomi - Epis
Episiotomi eller Epis er, når kvinder under en fødsel klippes i mellemkødet. Man klipper i det stykke, der er mellem skeden og endetarmsåbningen, og man gør det, for at barnet bedre kan komme ud.
Der findes to typer af Episiotomi:
1. Man kan klippe lodret ned fra skedeåbningen til endetarmen. Dette klip heler ofte let op, men det anvendes ikke så meget mere, da der er risiko for, at klippet udvider sig og bliver længere, når barnets hoved passerer forbi - og derved...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...