Svar: Mælkebehov 7½ måned
Kære kærlige mor
Det er faktisk helt okay at din dreng afviser amningen to gange om dagen, da han jo fortsat ammes meget. Det ville også være rigtig rart for jer begge om han kunne sove om natten, uden amning:o)
Amning ca 3 gange dagligt vil sandsynligvis kunne sikre hans mælkebehov. Hvis du er i tvivl om hvorvidt han får nok mælk, så er det udmærket at indtænke mælk via maden og mælk af kop.
Han skal være mere end 9 mdr gammel før komælk må udgøre en større del af hans indtag. Du må dog godt tilbyde ham lidt sødmælk af en kop eller lade sødmælk indgå i madlavningen. Det kan gøre det lettere, da I så kan spise det samme. Hvis du laver kartoffelmos til jer alle og den er lavet på sødmælk eller hvis du laver en sovs på sødmælk, så kan I spise det samme.
Men ellers bør du tilbyde ...
... modermælkserstatning. Det kan komme på og i maden. Det kan også tilbydes af kop. Du kan vælge både type 1 og 2. Hvis du giver mindst 400ml mme dagligt behøver du ikke give jern, men hvis du giver mindre end dette, skal du fortsat give jerndråber.
Type 2 kan have den fordel at den er lettere at blande op i koldt vand og derfor et let alternativ til sødmælk, hvis man gerne vil give kold mælk af kop, for at lære barnet at drikke dette. Type 2 har også et lidt øget indhold af forskellige næringsstoffer, det mætter ofte lidt mere end type 1, men rent ernæringsmæssigt er type 1 ligeså godt.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
I takt med at din dreng bliver ældre, så vil du også kunne erstatte eftermiddagsamningen med en portion tykmælk, A38 eller lignende.
Fortsat held og lykke. Dejligt at høre at du har kunne bruge mine tidligere svar:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Gylp
Når barnet spiser, sluger det ofte lidt luft, eller kommer til at spise for meget eller for hurtigt. Det resulterer i, at barnet ofte gylper efter et måltid, og det er helt normalt. Ofte er det, når barnet bøvser, at der kommer lidt mælk med op.
Hvis dit barn får flaske, kan du forsøge med en anden type flaskesut. Hvis hullet er for stort, så løber mælken for hurtigt. Du kan også forsøge at ændre spisestillingen, så dit barn sidder mere lodret, når det får mad.
Madras til barnevogn
En barnevognsmadras kan være lavet af forskellige materialer, f.eks. skumgummi. Det betyder, at madrassen let suger kondensvand, der naturligt vil samle sig i barnevognen, når barnet sveder eller bare trækker vejret. Derfor er det vigtigt, at madrassen løftes op og stilles på højkant dagligt, og når barnevognen ikke bruges, så madrassen er tør, når barnet skal ligge på den.
Om vinteren kan det være nødvendigt at tage madrassen med ind, så barnet ikke lægges på en iskold madras,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.