Svar: Grød og amning ift. for tidlig født..fortsat
Kære Annemor
Børn kan vise at de har behov for mad på flere måder og det med at vågne om natten kan godt være et tegn på at barnet har behov for lidt ekstra, så jeg er enig med din sundhedsplejerske.
Det er naturligt at et barn, der er på din datters alder, vil spytte skemaden ud. Hun skal lige lære teknikken med at holde maden i munden og føre den over i svælget og synke. Det er helt anderledes at spise skemad i forhold til at få bryst/flaske. Det at noget af maden ryger ud igen, betyder derfor ikke at hun ikke kan lide det, eller ikke har lyst, men at hun lige skal lære.
Jeg synes bestemt ikke at du skal holde op med at give skemad. Det går jo fint og din datter trives med det. Det er flot at hun har taget så fint på i vægt. Så fortsæt du som hidtil.
Det er meget normalt at kvinder taber håret i forbindelse med amning. Ofte er det omkring 4 mdr´s alderen at håret ryger af og det kan virke meget voldsomt. Jeg plejer at anbefale ...
... B-vitamin, som du jo allerede tager. Men tag det roligt, håret skal nok komme igen.
Med hensyn til tilberedning af mad, så bør mælken varmes. Det er ikke hensigtsmæssigt at maden opblandes med køleskabskold mælk. Hvis du lige netop har malket ud, så er mælken 37 grader og det er fint at blande dette direkte i grøden, men bruger du erstatning eller modermælk som er koldt, så synes jeg at du lige skal lune det lidt, så hun ikke får serveret kold mad.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Der er forskel på om man selv laver grøden fra bunden eller køber grødprodukter, hvor mælken skal blandes sammen med pulver. Hvis man køber det industrifremstillet grød, så er det nemmeste og hurtigste nok at vælge et produkt, hvor man varmer mælken op (ca 40 grader) og drysser pulveret i til rette konsistens er nået.
Vær i øvrigt opmærksom på at modermælk godt kan gøre grøden tynd (vandig) når det har stået lidt.
Håber du også kan bruge dette svar. Du er altid velkommen til at skrive igen.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
22. oktober 2024 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Kære Helen Jeg har en søn på 6½ mdr. Han er en stor dreng, jeg ved ikke...
26. september 2024 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen Min søn bliver 6 måneder i næste uge og skal derfor opstarte med...
23. september 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mælkeforvirring - komælk til baby
Kære Helen Jeg er altså efterhånden blevet temmelig forvirret over...
Viden om børn:
Downs syndrom
Downs syndrom er også det man kalder trisomi 21 eller mongolisme.
Alle gravide tilbydes i dag en undersøgelse af risikoen for Downs syndrom hos fostret. Kvinder kan på baggrund at denne undersøgelse vælge om de vil have en abort. Det betyder at antallet af børn født med downs syndrom er faldet meget de sidste år.
Børn med Downs Syndrom er ligeså forskellige, som alle andre børn er det og derfor er nogle mere påvirkede af deres kromosomfejl end andre. Som forældre...
Navn - navngivning
Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.
Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.