Svar: Mareridt - 4 år
Kære Hanne
Drømme er jo som du ved en bearbejdelse af dagensoplevelser. Børn drømmer ofte meget og så vidt jeg ved, er det blandt andet et arveligt fænomen at gå i søvne. Så måske du eller din mand har gjort det samme?
Det er fint at du er opmærksom på, hvad din dreng ser i fjernsynet og får af påvirkninger i øvrigt. Desværre er vi jo ikke selv helt herre over, hvad han f.eks. hører i børnehaven. Jeg vil derfor foreslå at I tager kontakt til institutionen og informerer pædagogerne om at jeres søn har mareridt om natten, så de også der kan være opmærksomme på, hvad der bliver sagt der.
Jeg kan ikke præcist fortælle dig hvad der sker, men forstår udmærket din frustration. Du skriver at det kan vare flere timer og du spørger om I må vække jeres dreng. Min holdning er helt sikkert at når jeres dreng ikke umiddelbart kan ...
... tales til ro og falde i søvn igen efter et øjeblik, så synes jeg at I skal vække ham.
Der er også en risiko for at man, som de velmenende forældre man er, når man forsøger at tale beroligende til barnet, bliver en del af drømmen, og det var jo ikke hensigten. Ved at vække ham kan I holde ham til den virkelige verden og trøste ham mest hensigtsmæssigt.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hvis han drømmer om uhyrer under sengen eller har andre fantasier, så kan det hjælpe at sætte navn på disse. At personificere dem så de ikke længere virker så skræmmende. Børn på jeres søns alder har det i forvejen ofte med at personificere ting (noget som tegnefilmsproducenterne har udnyttet til fulde). Det kan f.eks være synd for stolen at benet er knækket, eller gøre ondt på bilen at den har fået en bule.
Håber at ovenstående kan hjælpe jer lidt. Held og lykke fremover.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
12. november 2024 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Min datter er 10 mdr gammel. Jeg har været på barsel med hende...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
5. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Hej Helen Tak for dine tidligere gode svar:) Vores dreng er nu 6 måneder...
31. oktober 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
7.5 mdr. og sover meget dårligt
Kære Helen Vores dreng er nu 7.5 måned gammel, og han sover utroligt dårligt...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
Viden om børn:
Apgar score
Dette er betegnelsen for en undersøgelse som jordemoderen laver af barnet lige efter fødslen. Apgar Score blev udviklet i 1952 af Virginia Apgar og den bruges til at vurdere, hvordan barnet har det, lige når det er blevet født.
Jordemoderen har 5 ting hun ser på:
1. Hun ser på barnets reflekser,- reagerer barnet på forskellige stimuli, griber barnet, søger barnet osv.
2. Hun mærker barnets puls, for at se på hvor hurtigt barnets hjerte slår og om...
Babynest
En babynest er oprindeligt en svensk opfindelse, som efterhånden har spredt sig over hele verden. Også i Danmark er det meget populært at bruge en nest til sit barn.
En babynest kaldes også en babyrede, og den bruges til at lægge dit barn i, når du gerne vil have, at dit barn skal føle sig omsluttet og holdt, og du ikke selv kan have dit barn i armene. Det vil sige, at hver gang du lægger dit barn fra dig, fordi du f.eks. skal ordne vasketøj, lave mad, tale i telefon eller...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.