Brev:
Søvnrytme, mad og udvikling
Hej Helen
Jeg er sådan i tvivl om min datters søvnvaner, udvikling og måltider!
Hun er 6 måneder, en stor pige på 8,5 kg og 71 cm. Hun har fået MME fra hun var et par uger gammel - NAN HA1 får hun. Vi var ikke sikre på, om det var laktosen hun ikke kunne tåle så godt, men NAN HA1 og zoneterapi hjalp fra den ene uge til den anden på aftenskrigeriet, så det har vi kørt med lige siden.
Da hun var ca 4 måneder startede vi med hirsegrød om eftermiddagen, og efter et par uger gik vi over til at give hende det om formiddagen og grøntsagsmos om eftermiddagen. Efter anvisning fra vores sundhedspl. giver vi MME pulver i grøden, hvad der svarer til vandmængden.
Portionerne er blevet større og større, og nu vil hun ofte ikke have den flaske jeg tilbyder efterfølgende, den får hun så 1½-2 timer efter. Hun virker mere ivrig overfor skemaden, og flasken er egentlig kun interessant til sengetid.
En dag ser typisk sådan ud:
Morgen ca 7.30: Flaske ca 200-250ml
Formiddag ca 10-10.30: Grød + vand på tudekop
Middag ca 12-12.30: Flaske ca 260ml
Eftermiddag ca 16: Grøntsagsmos + vand på tudekop
Aften ca 18-19: Flaske 260ml
Hun sover fra ved 18.30-19 tiden til næste morgen kl 7.30, det har hun gjort siden hun var et par måneder, hvilket jo er superskønt.
Om dagen har hun sovet meget uregelmæssigt, og jeg har altid været meget usikker på, hvor meget hun burde sove, når hun sover så godt om natten.
Det udviklingsmæssige er jeg også meget usikker på. Jeg går og tror at hun er helt med, men når jeg så hører om andres babyer får jeg den dårligste samvittighed, og jeg tænker om ...
... jeg ikke stimulerer hende nok!
Hun begyndte at vende sig fra ryg til mave for ca 14 dage siden - altså som 5½ måneder, hun elsker at side på skødet og undersøge alt hvad der bliver givet til hende - veksler fra hånd til hånd og slipper så tingene på gulvet, hun putter sjældent tingene i munden. Hun pludrer og griner altid, når der bliver snakket til hende.
Jeg har været meget isoleret med hende, og fandt ud af for en lille måned siden, at jeg har haft - eller har - en fødselsdepression, så det at være ude og se andet end hjemmets fire vægge er nyt for hende og kan godt forstyrre hendes rytme meget. Det forsøger vi så på nu at ændre ved at gøre forskellige ting hver dag.
Mine spørgsmål til dig Helen er:
Er det okay med hendes kost, og tidspunkter for det?
Hvor meget må hun få pr. portion af skemaden, er der noget max, eller kan hun godt regulere det selv?
Hvornår må hun få 3 måltider skemad? - har tænkt mig at give hende lidt øllebrød til middag, og fisk med grøntsagsmosen.
Skal hun snart have andet end MME?
Hendes søvnrytme om dagen er jo faktisk ingen rytme, og selvom hun ser træt ud, kan jeg tit ikke få hende til at sove.
Kan du foreslå nogen rytme udfra hvornår hun spiser?
Jeg er begyndt at sætte hende i højstol, når hun skal spise, men hun skal støttes så ikke hun enten glider ud til siden eller forover. Hun er glad for denne nye oplevelse, så kan jeg bare blive ved med at sætte hende i den? - Hvor langt tid må hun sidde i højstolen ad gangen?
Det er mange spørgsmål, og jeg håber det er okay.
Ser frem til at læse dine svar.
Med venlig hilsen fra
Mette
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Graviditet
Det første tegn på, at du er gravid, er normalt udebleven menstruation, eller at du bløder meget lidt. Derudover kan du få kvalme - især om morgenen. Dine bryster kan vokse og blive ømme. Du kan også opleve at være ekstra træt.
Har du mistanke om, at du er gravid, så er det en god idé at tage en graviditetstest. Du bør også altid kontakte din læge, for at aftale tid til en graviditetskonsultation.
Graviditeten varer normalt 40 uger, og lægen vil beregne din...
Jordemoder
En jordemoder er uddannet til at hjælpe gravide, fødende og nye familier. Når du bliver gravid, så skal du i første omgang kontakte din læge. Lægen vil herefter automatisk sørge for at give besked til dit fødested, og dermed en jordemoder, som så vil indkalde dig til undersøgelse.
Som gravid er du, så vidt det er muligt, tilknyttet een jordemoder i hele graviditetsforløbet. Du (og din partner) vil blive kaldt til samtale og undersøgelser løbende gennem hele graviditeten, og I...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.