Annonce

Annonce

Svar: Urolig dreng trods hyppig amning


16. november 2003

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære Trine

Børn har forskelligt suttebehov og derfor også forskelligt behov for at blive lagt til brystet. Der er også forskel på hvor meget vacuum og hvor mange kræfter barnet har, når det spiser og hvor godt det får tømt brystet.

Du skal være opmærksom på at mælken består af tre dele, hvoraf den første del er vandholdig og dermed slukker tørsten og den sidste del er tyk som fløde,- den mætter godt og giver barnet "elastikker". Din søn kan godt spise f.eks. hver tredie time og tage et egentligt hovedmåltid (altså "tømme" brystet) og så stadig have behov for at sutte kortvarigt ind imellem fordi han er tørstig. Hvis han er tørstig vil han ofte kun sutte få minutter. Det er vigtigt at han får lov til dette og det må ikke forveksles med at han kun hyggesutter.

Det er normalt at have mere mælk om morgenen og i løbet af formiddagen i forhold til om aftenen. Det er derfor vigtigt at du fortsætter med at amme ham hyppigt først på dagen, så han bliver fyldt godt op.

Sørg for at du selv får rigeligt med mad og drikke. Populært sagt skal du have noget at lave mælk af. Vi har som mødre ofte en tilbøjelighed til at glemme at spise og drikke i løbet af dagen fordi det hele går op i barn, bleskift, amning osv. og lige pludselig er der gået en del timer uden hverken vådt eller tørt. Det dur ikke! Sørg for at få en god portion morgenmad og frokost og når du har tid, så skræl en hel skålfuld gulerødder, som er nemme at have klar i køleskabet, hav et par boller liggende, som du kan gnave af ind imellem dine hovedmåltider.

Et gammelt husmoderråd er at drikke maltøl eller mørk hvidtøl. Det fremmer ...


Annonce

... mælkedannelsen. En om dagen er nok. Tag et glas om formiddagen og et glas om aftenen.

Du kan også forsøge dig med ammete, som kan købes hos Matas og i forskellige helsekostforretninger.

Hvis du fornemmer at din mælk løber langsomt, eller at nedløbsrefleksen ikke er så effektiv, så kan du have glæde af at bruge en syntocinon-spray. Det er en næsespray som virker på nedløbsrefleksen og som du bruger lige før du lægger til.

Det er helt normalt at du ikke lægger fra brystet,- det er der mange kvinder som ikke gør og med hensyn til håndudmalkning, så kræver dette en speciel teknik.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Mange børn er urolige om aftenen. Din søn får så mange forskellige stimuli i løbet af dagen og det gør det sværere for ham at finde ro om aftenen. Det er vigtigt at I ikke forsøger at afhjælpe hans uro med for mange forskellige ting, da dette kun vil være endnu flere stimuli og dermed give endnu mere uro.

Det kan være en fordel at jeres søn er hos far om aftenen, når han har spist hos dig. jeres søn er endnu så lille at han ikke helt ved at du er mor og at du er mad, for ham at se, så skal man spise hele tiden, når han er hos dig, fordi du lugter af mad. Det gør far heldigvis ikke, så hvis han efter amning kommer over til far, så vil han nemmere kunne falde til ro, for der er ikke en frustrerende lugt af mælk.

Hvis han bruger sut, kan I også forsøge at putte ham i dynen og lægge ham i liften, som med sine smalle sider vil give ham tryghed. Det kan også være en god idé at gå lidt med ham i en bæresele på maven, dog ikke for længe da det ikke er godt for hans ryg.

Håber ovenstående gav dig lidt ideer. Held og lykke.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.

Ammestop - 11 måneder

Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


29. december 2024 | Amning | 7 mdr.

Smertefuld amning grundet tænder - del 2

Hej Helen Mange tak for dit lange og uddybende svar til min udfordring...

Læs hele brevet og Helens svar


28. december 2024 | Amning | 7 mdr.

Smertefuld amning grundet tænder

Kære Helen Jeg er mildest talt frustreret og ulykkelig over at føle mig...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2024 | Amning | 2 mdr.

Kan baby være for stor?

Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Brok (hernie)

Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.

Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.

Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...

Læs mere i Babylex

Boel-prøve

Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.

Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit hurtige svar - jeg ser altid tingene fra en anden vinkel når jeg læser dine svar - en vinkel som man ikke altid selv kan se tingene fra, når det er kørt lidt i hårdknude.

Glæder mig altid til at høre fra dig

Mange hilsner
Lillepigens mor


Annonce