Brev:
Afføringsproblemer eller hirschsprungs syndrom?
Min datter på 5 mdr. har siden 1 mdr.s alderen haft problemer med uregelmæssige intervaller mellem afføringerne. Helt op til 16 dage mellem afføringerne.
Hun er blevet tjekket for hirschsprung syndrom, men heldigvis blev dette afkræftet. Jeg er dog ikke helt overbevist, idet min svigermor nu har fortalt mig, at hun siden sin barndom har haft "et stykke tarm der ikke virker", og at hun altid har måtte passe på hvad hun spiste, da hun ellers har problemer med maven. Hun har ingen diagnose på denne tilstand, da det aldrig er blevet grundigt undersøgt.
Desuden giver jeg ikke meget for den objektive undersøgelse min datter blev udsat for- lidt trykken på maven og en lillefinger i rumpen. Grundet de lange intervaller mellem aff., stoppede jeg med amningen da hun var 3 mdr. gammel, fordi jeg havde en mistanke om, at min mælkeproduktion var vigende. Vel nok pga. min datters kroniske forstoppelse, som har taget appetitten fra hende.
Siden har hun fået modermælkserstatning, og har i overgangsfasen fået laktulose i en måned, hvorefter jeg aftrappede beh. Hendes aff. mønster er nu nogenlunde genoprettet, men hun har i ca halvdelen af tiden kun ...
... afføring hver anden dag, og her må jeg hjælpe hende med at komme af med det. Allerede ved 2. dagen uden afføring er den hård, og samtidig synes jeg den lugter fadt/sødligt.
Når dette mønster så har stået på en uges tid, er det pludselig ovre, og hun går tilbage til at have almindelig daglig afføring i en uges tid igen, uden at jeg behøver at hjælpe hende af med det.
Sundhedsplejersken siger, at jeg igen skal forsøge med laktulosebehandling, og at jeg skal holde mig fra sveskemos til hendes grød, da det virker refleksstimulerende på tarmen. Hun er lige begyndt at få smagsprøver på grød, og jeg er indstillet på at give laktulose forebyggende i overgangsperioden. Men er det ikke netop godt for min datter at få frugt, og især sveskemos? Jeg har en mistanke om, at problemet netop er svigtende tarmperistaltik.
Mit andet spørgsmål er, hvorlænge skal min datter have problemer med sin mave, inden jeg kan kræve at der bliver ledt ordentligt efter en årsag? Jeg må indrømme at jeg er træt af hele tiden at skulle symptombehandle, det er meget utilfredsstillende, og det bekymrer mig selvfølgelig en hel del.
Håber at du kan hjælpe, på forhånd tak
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
5. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Hej Helen Tak for dine tidligere gode svar:) Vores dreng er nu 6 måneder...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
Viden om børn:
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Efterfødselsreaktion
Både mænd og kvinder kan få en efterfødselsreaktion - i Danmark rammes ca. 10-15% af nybagte mødre af en fødselsdepression, og ca. 7% af mændene får en depression i forbindelse med at blive far. Faktisk mener man at tallet for fædre kan være betydeligt højere, måske endda højere end antallet af kvinder der rammes.
Nogle af symptomerne kan være ens for både mænd og kvinder - begge køn kan f.eks. føle skyld, selvbebrejdelse, håbløshed og en følelse af ikke at være en god nok...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.