Brev:
Afføringsproblemer eller hirschsprungs syndrom?
Min datter på 5 mdr. har siden 1 mdr.s alderen haft problemer med uregelmæssige intervaller mellem afføringerne. Helt op til 16 dage mellem afføringerne.
Hun er blevet tjekket for hirschsprung syndrom, men heldigvis blev dette afkræftet. Jeg er dog ikke helt overbevist, idet min svigermor nu har fortalt mig, at hun siden sin barndom har haft "et stykke tarm der ikke virker", og at hun altid har måtte passe på hvad hun spiste, da hun ellers har problemer med maven. Hun har ingen diagnose på denne tilstand, da det aldrig er blevet grundigt undersøgt.
Desuden giver jeg ikke meget for den objektive undersøgelse min datter blev udsat for- lidt trykken på maven og en lillefinger i rumpen. Grundet de lange intervaller mellem aff., stoppede jeg med amningen da hun var 3 mdr. gammel, fordi jeg havde en mistanke om, at min mælkeproduktion var vigende. Vel nok pga. min datters kroniske forstoppelse, som har taget appetitten fra hende.
Siden har hun fået modermælkserstatning, og har i overgangsfasen fået laktulose i en måned, hvorefter jeg aftrappede beh. Hendes aff. mønster er nu nogenlunde genoprettet, men hun har i ca halvdelen af tiden kun ...
... afføring hver anden dag, og her må jeg hjælpe hende med at komme af med det. Allerede ved 2. dagen uden afføring er den hård, og samtidig synes jeg den lugter fadt/sødligt.
Når dette mønster så har stået på en uges tid, er det pludselig ovre, og hun går tilbage til at have almindelig daglig afføring i en uges tid igen, uden at jeg behøver at hjælpe hende af med det.
Sundhedsplejersken siger, at jeg igen skal forsøge med laktulosebehandling, og at jeg skal holde mig fra sveskemos til hendes grød, da det virker refleksstimulerende på tarmen. Hun er lige begyndt at få smagsprøver på grød, og jeg er indstillet på at give laktulose forebyggende i overgangsperioden. Men er det ikke netop godt for min datter at få frugt, og især sveskemos? Jeg har en mistanke om, at problemet netop er svigtende tarmperistaltik.
Mit andet spørgsmål er, hvorlænge skal min datter have problemer med sin mave, inden jeg kan kræve at der bliver ledt ordentligt efter en årsag? Jeg må indrømme at jeg er træt af hele tiden at skulle symptombehandle, det er meget utilfredsstillende, og det bekymrer mig selvfølgelig en hel del.
Håber at du kan hjælpe, på forhånd tak
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
RS virus
RS-virus eller respiratorisk syncytialvirus er i vintermånederne den hyppigste årsag til akut bronkitis hos små børn og RS-virus kan også udvikle sig til lungebetændelse.
RS-virus er meget smitsomt og det rammer typisk børn under to år og ofte er børnene under seks måneder. Det er især større søskende, som smitter de mindre søskende, som så kan blive rigtigt syge og kræve indlæggelse. RS-virus er dog sjældent livstruende og barnet kommer sig igen uden men.
De...
Trøske
Trøske er en form for svamp, der ses som en hvidlig belægning i barnets mund. Det er ufarligt, men meget ubehageligt for barnet, og det bør derfor behandles.
Trøske er meget almindeligt de første måneder efter fødslen, og det kan være svært at vurdere, hvorvidt der 'bare' er tale om mælkebelægninger i munden, eller om det er svamp. Sidder belægningerne kun på tungen, og kan de forholdsvis nemt fjernes med en finger eller en lille skumklud, så er der sandsynligvis tale om...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.