Svar: Træt eller udviklingspivset?
Kære Mor
I forhold til din datter alder lyder det helt rigtigt at hun som oftest kun vil have behov for to lure. En formiddagslur og en middagslur.
Jeg kan se ud af din beskrivelse at hun sover den sidste lur meget sent på dagen og derfor også må gå forholdsvis sent i seng om aftenen. Jeg tænker derfor at der skal en lidt ny rytme til I jeres hverdag.
Jeres datter er så stor nu at hun kan sidde med ved bordet i høj stol og spise skemad 2, måske 3 gange dagligt. Dette er også med til at give en rytme og strukturere dagen bedre.
Det ville være en god idé, hvis du kunne strække hendes formiddagslur lidt. Helt til kl. 11 er nok for meget, men måske putte hende kl. 10. Her kunne hun så måske sove en times tid, komme op, få frokost og så blive puttet til middagslur igen f.eks. kl. 13, hvor hun så ...
... kunne sove et par sammenhængende timer. Luren kl 16/17 vil de fleste dage kunne undværes og så vil hun kunne sove tidligere om aftenen. Det er naturligvis kun cirka tider, som du må passe ind i hverdagen og hvordan din datter er.
En plan for dagen kunne se således ud:
Morgen: Bryst/flaske
Formiddag: Grød, vand af kop, evt. bryst/flaske og puttes til formiddagslur
Frokost: Evt. grøntsagsmos, vand af kop, evt. bryst/flaske før hun puttes til middagslur
Eftermiddag: Bryst/flaske
Aften: Grøntsagsmos, vand af kop
Bryst/flaske og puttes til natten
Sen aften: Evt. bryst/flaske.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Håber at ovenstående plan vil hjælpe jer lidt videre. Jeg kan ikke se hvornår du er begyndt med skemaden, hvis I kun lige er startet, så skal du naturligvis ikke proppe hende med mad flere gange dagligt:o)
Held og lykke fortsat.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
Viden om børn:
Feberkrampe
Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.
Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...
Leg
For det lille barn er leg meget vigtigt, da det er igennem leg, at barnet udforsker verden og dermed udvikler sig. Og I begyndelsen er I forældre det bedste legetøj, og jeres barn vil elske jeres mimik, lyde og berøring.
Jeres barn har stor glæde af, at I tumler, triller, hjælper barnet med at cykle med benene, danser med barnet i armene... Ligesom jeres barn har brug for at mærke jer tæt på, ligge hud-mod-hud, blive kysset, krammet, kærtegnet og sunget for.
I takt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.