Svar: Øjenkontakt - 7 mdr.
Kære Dittes mor
Det lyder umiddelbart som om at Ditte er igang med en rivende udvikling, hvor hun er opmærksom på rigtig meget omkring sig. Jeg synes derfor du skal prøve at fokusere mere på at have kontakt med hende om "et fælles tredie", end på at hun skal se dig lige i øjnene hele tiden.
Med "et fælles tredie" mener jeg f.eks. maden, et stykke legetøj eller lignende. Ditte har en alder nu, hvor hun godt kan sidde og spise lidt selv. Det handler således ikke om at hun skal fastholde blikkontakt jer to imellem, når I spiser, men om at hun eller du tager et stykke mad op, snakker om det, smager på det, hun kommer måske noget i munden på dig osv. at I deler oplevelsen at spise og ind imellem så kigger på hinanden, nyder oplevelsen sammen.
På samme måde, når hun leger. I kan måske prøve at lege "gemmeleg". Hun har en alder nu, hvor hun kan ...
... begynde at interessere sig for hvor ting bliver af. Det kan være ting I gemmer, men det kan også være dig, der forsvinder hen bag noget og kommer frem igen "kuk-kuk - titte-bøh".
Og tilsidst kan det være en god idé at lege lidt tumlelege eller kildelege med hende. Ofte får man en rigtig fin kontakt, når man leger de lidt mere "voldsomme" lege, som kan få din datter til at kluk-le.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Jeg synes derfor du skal prøve at opfordre til leg og samvær, som kan give jer en god kontakt. Men det er naturligt svært for mig at vurdere om din bekymring er relevant. Prøv derfor ovenstående ting og se om det ændrer sig og så tal med din sundhedsplejerske om det. Hun kan vurdere om din datters kontakt er som den skal være. Måske skal din datter have lavet en Boel-prøve. Den kan også give sundhedsplejersken et indtryk af din datter kontakt.
Fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.
Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...
10. februar 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Bekymring for sproglig og motorisk udvikling
Hej Helen Jeg skriver da jeg er bekymret for min søn. Han er idag 9...
6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.
Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...
Viden om børn:
Vugge - vugning, bevægelse
At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.
Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...
Citrusfrugter
Hvis man har allergi overfor græspollen, så kan man nogle gange reagere på citrusfrugter som appelsiner og klementiner. Reaktionen vil ofte være kløe og hævelse af læber, mund og svælg. Og det bedste man kan gøre er ikke at spise de citrusfrugter, som man reagerer på.
Nogle børn vil også reagere med rødt udslæt om munden, når de spiser citrusfrugter. Det skyldes normalt frugtsyren, som generer barnets lidt sarte hud og handler således ikke om at barnet ikke tåler...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.