Svar: Nattesøvn 5 mdr
Kære Malene
Det er korrekt at de 3 lure i løbet af dagen lyder rigtig nok, mange børn begynder dog omkring 6 mdr´s alderen at kunne nøjes med to lure dagligt og måske dette vil give en ændring for jer på sigt.
Ellers tænker jeg at din lille dreng jo også skal igang med noget skemad, som kan stimulere ham på en anden måde. Det handler naturligvis om mæthed, men det handler også om at blive sat i en høj stol, være med ved bordet, prøve at spise lidt selv osv. altså mentale stimuli, som også er med til at trætte.
Jeg tænker at det på sigt ville være godt med en lidt længere eftermiddagslur i stedet for 2 lure på en time. Lurene om dagen har betydning for hvordan barnet også sover om natten.
Derudover tænker jeg at det må være rigtig hårdt for dig at skulle give flaske kl.24. Sover du ikke på det tidspunkt? Alternativet til det kunne være at give en flaske, når du selv gik i seng, f.eks. en time før. Din dreng kan spise den i søvne. Herefter havde du så også en mulighed for at få nogle sammenhængende timers søvn, inden han gerne ville have mad igen.
Fra 6 mdr´s alderen siger man at børn ikke længere ernæringsmæssigt har behov for mad om natten. Men det betyder ikke at de ikke ...
... skal have noget fra kl. 20 til næste morgen kl.8. Det vil være normalt at børn i den alder får mælk sen aften, f.eks. kl 23 og så igen næste morgen tidlig kl.6. Det er at sove igennem og man kan ikke forlange mere.
Hvis din dreng vågner midt om natten (02-04) så kan han tilbydes en sut eller noget vand, men mælken behøver han ikke længere.
Du skal skelne imellem om det er af sult han vågner eller om han drømmer, har brug for hjælp til at skifte stilling eller bare er tørstig eller har brug for tryghed. Det er vigtigt ikke automatisk at give ham flasken midt om natten, men at forsøge med en anden løsning - evt lade ham ligge lidt, for at se om han så selv kan finde roen.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det er rigtig godt at han sover i sin egen seng, men jeg tænker at I måske skulle prøve at flytte ham ud af soveværelset, hvis I har mulighed for det. Nogle gange kan man godt vække hinanden og det kan være svært ikke at reagere på hans klynken om natten, når han ligger lige ved siden af.
De tidlige morgentimer bør du således reagere på, de er tidspunktet midt om natten, som kan springes over rent mælkemæssigt, men måske han gerne vil have trygheden.
Håber du kan bruge mine tanker videre frem. Fortsat held og lykke.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
Viden om børn:
Tvillingefødsel
Det er altid noget ganske særligt at få et barn, men at få to på en gang er noget helt specielt.
En tvillingefødsel skal helst foregå på en specialafdeling, fordi der ved fødsel af to børn er større risiko for komplikationer. Cirka halvdelen af alle tvillingegraviditeter bliver afsluttet med planlagt kejsersnit, og når du er i 36. graviditetsuge, vil du ofte få svar på, hvorvidt du kan føde vaginalt, eller om det anbefales, at du føder ved planlagt kejsersnit.
Man...
Sove ude
Helt små børn skal man være forsige med at lade sove ude i barnevogn. En tommelfingerregel er, at spædbørn ikke bør sove ude, før de har genvundet deres fødselsvægt og vægten skal være mere end 3000g.
At sove ude om sommeren er enkelt. Stil barnevognen i skyggen og hold øje med dit barns temperatur ved at mærke det i nakken. Dit barn vil nyde at stå under et træ og se vinden i bladende. Et insektnet kan yde god beskyttelse mod insekter, men brug det kun, hvis der er insekter.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.