Annonce

Annonce

Svar: Daglig rytme 8 uger


26. juli 2006

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære Tine

Du skriver at din datter spiser hyppigt hos dig om natten. Jeg kan ikke ud af dit brev se, hvor hyppigt hun spiser i løbet af dagen; men du skriver at hun om aftenen kan være urolig i op mod 3 timer og at hun sutter heftigt på sin sut. Den pige du beskriver for mig, lyder umiddelbart til at have behov for lidt mere mad.

Jeg synes derfor du skal overveje om du enten kan øge din mælkeproduktion ved hyppigere amning om dagen, ved mere hvile, øget væske og madindtag og så naturligvis ved at skifte ammestillinger og ved at tilbyde begge bryster ved hvert måltid.

Det vil være godt hvis du ammer fra en side af gangen. Lad din datter spise længe her - hun må godt spise 25-30 minutter. Skift hende så og hjælpe hende på den måde til at vågne lidt mere igen og tilbyd så det andet bryst. Næste gang du ammer starter du der, hvor hun tog toppen sidst. Det 2 bryst er kun et tilbud, og nogle gange vil hun tage imod, andre gange ikke, men tilbuddet skal være der.

Hvis du synes du allerede gør ovenstående og har fornemmelsen af at du ammer hele dagen og også hver 2 time om natten, så må du overveje om du skulle prøve at give din datter en flaske. Det behøver umiddelbart ikke at være erstatning, nogle gange hjælper det faktisk at give lidt udmalket modermælk på flaske - så bliver din datter fyldt godt op og tager sig en ordentlig lur - det lyder som om I alle har brug for det.

Det kan nogle ...


Annonce

... gange være bare en enkelt gang eller to der skal til for at vende billedet og det at hun sover nedsætter dit stressniveau, så danner du automatisk mere mælk og så kører det hele igen.

Med hensyn til søvn og rytme, så er hun stadig forholdsvis selvregulerende endnu med den alder hun har. Men hun kan godt have behov for at I skærmer hende og hjælper hende til at finde ro. Når man er omkring 2 mdr gammel, så sker der rigtigt mange ting og hun begynder at opleve verden omkring sig på en anden måde.

Måske har du lagt mærke til at hun er begyndt at smile mere bevidst, hun drejer måske ansigtet efter personer som bevæger sig rundt i rummet og hun reagerer tydeligt på lyde og stemmer omkring sig.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Netop fordi hun nu er så meget mere på, kan det være nødvendigt at skærme hende og hjælpe hende til ro. Derfor kan det nogle gange være en god idé at prøve at putte hende lidt før hun begynder at gabe. Lidt blanke øjne og lidt pjevset kan være et tidligt tegn til træthed. Se også lidt på klokken, ofte er 2 timer nok at være vågen i den alder.

Svøb hende så godt du kan, selvom det er varmt i øjeblikket. Læg hende i liften, som også er med til at give fornemmelse af nærhed, hæng evt. en stofble op over kalechen på barnevognen og vug hende stille, når hun skal sove.

Håber ovenstående hjælper dig lidt videre. Med hensyn til at svøbe hende, så se bla. den nye bog "svøb dit barn" som du finder i min bogsamling:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

8. november 2024 | Amning | 2 mdr.

Kan baby være for stor?

Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...

Læs hele brevet og Helens svar


7. september 2024 | Amning | 11 mdr.

Søvn og ammestop - 11 mdr.

Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juli 2024 | Amning | 3 mdr.

Vægttab under amning

Kære Helen Så er vores lille datter kommet til verden efter en langvarig men...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kravle

De fleste børn begynder at kravle, når de er mellem 8-12 måneder gamle. Nogle børn kravler dog allerede i 6 måneders alderen, og andre børn springer kravlestadiet helt over.

Det er vigtigt, at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne, og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er vigtigt for at...

Læs mere i Babylex

Udslæt - hos børn

Børn kan få mange forskellige slags knopper og udslæt. Det kan være svært at afgøre, om det bare er noget forbipasserende, og hvis du er i tvivl, så kontakt altid lægen. De mest almindelige former for udslæt hos babyer er:

- Ble-eksem: Voldsom rød numse, knopper, og det kan være smertefuldt. Det kan skyldes at barnet ikke tåler det materiale, som engangsbleen er lavet af, og det kan derfor være en fordel at prøve et andet blemærke. Det kan også skyldes, at barnets hud reagerer på...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Det går rigtig fint med Emilie, hun er blevet supergod til at sove i barnevognen og sover nu 2 lure om dagen på ca. 2-3 timer, så det er skønt - tak for dit forrige råd :o)

Hilsen Emilies forældre


Annonce