Annonce

Annonce

Brev:

Kost, søvn og flytning


22. juli 2006

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Kost, søvn og flytning

Kære Netsundhedsplejerske

Efterhånden accepterer min søn lidt havregrød selvom det ikke er blendet, og vi er dermed nået i skridt videre i forhold til kosten på den måde, at nogle klumper nu accepteres.

Det er jeg jo glad for. Lige så langsomt er han begyndt at spise op til en hel portion (er sket én gang). Men fordi han oftest ikke spiser så meget af det, han ikke så godt kan lide (f.eks. mad med klumper), tilbyder jeg noget andet bagefter (gerne en af livretterne) – jeg vil jo gerne have, han er ordentligt mæt. Og selvom han egentlig med de sædvanlige signaler har vist mig, han ikke var mere sulten, kan han finde på at spise en hel portion af 2. ret.

Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal gøre ved dette. Nogle gange er jeg ligeglad, men eftersom jeg netop er blevet alene med ham (forhåbentligt kun for en tid), er energien altså ikke helt den samme. Derfor vil jeg jo gerne kunne nøjes med at tilberede én type mad pr. måltid. Den mad, min søn bedst kan lide, er de industrielt fremstillede produkter. Skal jeg bare tilbyde ham det, jeg ved, han elsker? Han vil jo godt spise noget af det andet – bare ikke helt så meget.

Desuden har jeg et andet spørgsmål til de industrielt fremstillede grødprodukter. Jeg synes, de er meget søde i smagen. Min sundhedsplejerske (og sundhedsstyrelsen) har anbefalet at vente med frugtmos til man er godt i gang med grøden for at forebygge ’den søde tand’. Men har det noget på sig? Kan det virkelig passe, at man får mere tendens til ’en sød tand’ fordi man som spæd bliver tilbudt frugtmos før grød? Og hvordan hænger det sammen med, at sundhedsstyrelsen ikke har noget imod de industrielt fremstillede grødprodukter, selvom de faktisk er virkelig søde i smagen.

På én måde vil jeg faktisk mene, de er sødere end frugtmos… (Det er kun et nysgerrighedsspørgsmål – vi er for længst i gang med det hele)

Og så til mit evige tilbagevendende ...


Annonce

... problem: SØVNEN. Min søn og jeg bor nu et sted midlertidigt, men som han kender godt, indtil vi kan flytte ind i vores nye lejlighed i midten af august. Så nu sover han i sengen sammen med mig, hvilket han aldrig tidligere har gjort (kun om morgenen, hvis han er faldet i søvn under morgen-amningen). Den nye måde at sove på betyder flere opvågninger og jeg kan overhovedet ikke vurdere, om han er sulten eller ej. For nemheds skyld tilbyder jeg ham ofte brystet (jeg vil jo så gerne sove videre og det virker hver gang. Sutten virker ikke altid).

Men jeg er faktisk ikke sikker på, om det måske kun er mig, der vågner. For vi har tre gange sovet hjemme hos far, og alle tre gange sov min søn hele natten uden at vågne. Måske er det bare fordi jeg derhjemme ikke hører ham fordi han sover i sit eget værelse? Jeg tror egentligt ikke, det er fordi, han er mere tryg dér, for han virker faktisk generelt mere glad efter, vi er flyttet.

Min søn er syv måneder gammel, og jeg har flere steder læst at man kan fjerne nat-maden fra børn, når de er seks måneder. Men jeg er meget skræmt ved tanken om en nat med en masse gråd (jeg kan altså stadig ikke rumme den lyd), så jeg har ikke lyst til nogen kamp. Håber i stedet på, at der helt af sig selv kommer en nat, hvor han bare sover…

Desuden synes jeg, det er synd for ham, hvis han ikke må få noget, når jeg ligger lige ved siden af. Bortset fra det, ville jeg jo gerne undvære den nat-amning, for igen: overskuddet er jo ikke helt det samme lige for tiden.

Og så lige til sidst: bliver den stakkels skønne dreng vildt forvirret i sit lille hoved, når vi nogle gange sover det ene sted, nogle gange det andet sted, og nogle gange med og andre gange uden far? Jeg vil jo så gerne gøre det bedste for ham, men det bedste for mig, var altså desværre at få en anden adresse end far. For det gik virkelig dårligt!

Mange venlige hilsener
fra en ny-enlig mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Efterveer

Efter fødslen skal livmoderen trække sig sammen til normal størrelse igen, - disse sammentrækninger kalder man efterveer. Jo flere børn man har født, jo mere vil livmoderen skulle trække sig sammen, og jo værre er efterveerne ofte.

Efterveer mærkes ofte under amning. Når barnet dier ved brystet, produceres hormonet oxytocin, der får livmoderen til at trække sig sammen og i dagene efter fødslen vil livmoderen gradvist blive mindre - lige efter fødslen går livmoderen ofte til...

Læs mere i Babylex

Episiotomi - Epis

Episiotomi eller Epis er, når kvinder under en fødsel klippes i mellemkødet. Man klipper i det stykke, der er mellem skeden og endetarmsåbningen, og man gør det, for at barnet bedre kan komme ud.

Der findes to typer af Episiotomi:

1. Man kan klippe lodret ned fra skedeåbningen til endetarmen. Dette klip heler ofte let op, men det anvendes ikke så meget mere, da der er risiko for, at klippet udvider sig og bliver længere, når barnets hoved passerer forbi - og derved...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Ja, så er det mig igen…..Tusind tak for dit svar og mange brugbare råd til min søns dagsrytme og nattesøvn. Vi vil straks gå i gang!

Kari, mor til dreng på 6 måneder


Annonce