Svar: Udvikling og ammestop
Kære Tina
Børn er jo på mange måder nogle små selvstændige væsener og uanset hvor godt, vi gerne vil gøre det for dem, så kan vi ikke trylle og du kan jo ikke få Lærke til at kravle før hun selv viser tegn dertil. Måske hun ender med slet ikke at kravle, men i stedet begynder at gå og så fred være med det:o)
Har du og hendes far kravlet? Måske ligner hun en af sine forældre på det punkt? Eller et andet familiemedlem?
Hvoromalting er, så er det fortsat en rigtig god idé at lægge hende på maven også selv om hun bliver sur. Netop det at have lidt temperament kan nogle gange være med til at give et skub videre fremad. Det vil også være rigtig godt hvis I kan bruge jer selv i legen med hende. Hjælp hende med at trille og kravle hen over jer så I sammen tumler på gulvet.
Det vil også være en rigtig god idé at gynge hende. Det at blive gynget stimulerer ligevægtssansen og dermed balancen og det er derfor med til at støtte børns motoriske udvikling. Derfor ville en babygynge være en rigtig god idé.
Med hensyn til ammestop, så skriver du ikke noget om hvor meget du har ammet lige før du stoppede. Det lyder umiddelbart som om du fortsat har en del mælk stående i brystet og derfor har smerter og den mælk er du nødt til at malke ud. Ellers risikerer du at få en brystbetændelse.
Du må gerne tage ...
... en panodil, men vær opmærksom på at det ikke slører symptomerne. Hvis du får kulderystelser, mere ondt i brystet, evt. rødme af brystet og sådan lidt generelt utilpashed lidt ligesom influenza symptomer, så kan du godt have en brystbetændelse og så skal du ses af en læge.
Når du malker ud, så er det vigtigt at du får taget den mælk ud der er. Malk så længe mælken flyder let. Prøv herefter om du kan undgå at berøre brystet for meget. Nogle gange hjælper det at tage en stram BH på - i gamle dage bandt man brystet op.
Hvis brysterne fortsat fyldes med mælk, så må du malke ud igen, men sørg for at du ikke malker mere end højst nødvendigt, da du ikke skal til at stimulere til mere mælk.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Vær også opmærksom på ikke at få træk og kulde. Hvis du har gået meget rundt med bare tæer, så kan det også være det. Pas også på med at stå med hænderne i koldt vand og lad være med at soppe i vandkanten, hvis I har mulighed for det. Det kolde vand får karene i brystet til at trække sig sammen og det kan give store smerter og medvirke til en brystbetændelse.
Hvis intet af ovenstående passer på dig og du fortsat har så ondt, så synes jeg du skulle kontakte din læge og få en lægelig vurdering. Du har vel ikke fået noget svamp?
Håber ovenstående hjælper dig lidt videre med det hele. Rigtig meget held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
13. juni 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Min datter på 2 år og 6 måneder går i en vuggestue med cirka 25...
Viden om børn:
Babysvømning
Der er mulighed for at gå til babysvømning i de fleste svømmehaller. Der findes også private hjem, med et opvarmet bassin, hvor man har små hold for babyer og deres forældre.
Babysvømning er godt for barnets balance, hvilket har betydning når barnet senere skal lære at sidde, kravle eller gå. Det at være i lunt vand, kender barnet også fra sin tid i livmoderen og når barnet er i vandet stimuleres alle sanser - ikke bare balancen, men også høresansen, lugtesansen (og nogle gange...
Udvikling - børn
Børns motoriske udvikling er forskellig, men du kan bruge følgende rettesnor:
1 mdr.: Barnet prøver at løfte hovedet fra underlaget, når det ligger på maven
2-3 mdr.: Støtter på underarmene og løfter hoved og bryst fra underlaget.
4 mdr.: Kan selv holde hovedet i siddende stilling. Begynder at trille rundt fra mave til ryg. Rækker ud efter ting.
5 mdr.: Hvis barnet får hjælp til at sidde op, vil det sidde med rank ryg og hovedet i fin...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tusind tak for din plan for dagen, både hvad angår søvn og mad. Det er lykkes os at overholde din plan og det har været guld værd. Nu sover vi alle sammen meget bedre om natten.
De sidste 3 uger, har han faktisk kunne sove fra kl. 20 til 06 hver nat - og det er fantastisk, før vågnede han en gang i timen!
Tak fra drengens forældre