Brev:
Sover med ansigtet direkte ned i madrassen på maven
Hej Helen
Så jeg jeg på banen igen med et par spørgsmål om det at sove på maven. Som jeg har skrevet tidligere, er Jonas begyndt at vende sig i søvne, så han nogle gange ligger på maven og sover.
Indtil videre har det gået fint, vi har selvfølgelig tjekket ham mens vi selv har været vågne og når vi går i seng, så lige vendt ham om på ryggen. Det har været sådan indtil nu, at når han ligger på maven og sover vender hans hoved til den ene af siderne. De sidste tre nætter har jeg som jeg plejer været oppe på toilettet om natten, og har til min store RÆDSEL opdaget at Jonas ligger med ansigtet direkte ned i madrassen. Han har ikke givet en lyd fra sig, og ser åbenbart ud til at sove fortrinligt.
Nu er jeg så i søvnunderskud igen, far sover som en sten hvis ikke Jonas græder, og det gør han jo ikke. Længe har jeg ligget ...
... vågen om natten de sidste dage, for jeg er simpelt hen så BANGE for at han ikke kan få luft. På et eller andet tidspunkt bliver jeg selvfølgelig nødt til at lægge mig til at sove, og vågner så ved at Jonas ligesom giver nogle små snork fra sig, fordi ansigtet vender ned i madrassen.
Vi har halvt i alvor og halvt i sjov snakket om at spænde ham fast i barnevognsselen om natten, men har selvfølgelig ikke gjort det da dette ikke er løsningen. Ingen af os ville selv have det godt med at blive spændt fast, og vi mener også at det jo ligesom hører med til hans udvikling at kunne vende sig og mærke sin krop.
Jeg er simpelthen så bange for at han på en eller anden måde ikke får ilt nok til hjernen når han ligger sådan. Måske har jeg bare brug for at høre (igen) at jeg skal tage det helt roligt....... :o)
Venlige hilsner fra Maria
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
5. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Hej Helen Tak for dine tidligere gode svar:) Vores dreng er nu 6 måneder...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
Viden om børn:
Savl
Alle babyer savler, men nogen savler meget og andre lidt.
Spædbørn og småbørn savler ofte meget, de danner mere mundvand end vi voksne gør og putter ofte også fingrene i munden. Der sker også nogle enzymændringer i barnets spyt, som gør at barnet kan savle mere i perioder. Og i perioder, hvor barnet f.eks. får tænder, vil det ofte også savle mere.
I de periode hvor barnet savler meget kan det være en god idé at bruge en savlesmæk. Til små børn er en blød af frotté...
Kostfibre og børn
Det lille barn kan få diarré og løs afføring af at få for mange kostfibre. Især hvis barnet spiser grød og brød med hele kerner, eller rå grøntsager og meget frugt, kan barnet få for mange kostfibre.
Små børn må gene spise fuldkorn, men det anbefales, at de også spiser andre kornprodukter, da de let kan få for meget kostfiber. Når barnet i 8 måneders alderen begynder at spise brød, så bør ca. halvdelen af brødet være rugbrød og fuldkornshvedebrød og resten varieres mellem hvidt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen!
Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!
Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".
Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.
Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.
Venlig hilsen
Helt Utrolig Lettet