Annonce

Annonce

Svar: Pottetræning for en 2-årig


15. juli 2006

Kategori:
Alder:
2 år

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Renlighed.

Kære Camilla

At blive renlig er en proces og det er således noget jeres datter modnes til. For at være renlig, skal barnet have kontrol over vandladning og afføring. Det vil sige at man skal kunne fornemme at nu skal man tisse og så "klemme sammen" og nå at sige til eller sætte sig på potten. Først hvis barnet efter tre timer stadig har en tør ble, kan man begynde at forsøge. Men hvorvidt man skal forsøge, afhænger også af om barnet har lyst til det.

De fleste børn er over tre år, før de kan kontrollere deres vandladning og afføring og ofte bliver børnene først renlige om dagen og så efterhånden også om natten. Den bedste måde at begynde samarbejdet på er, hvis barnet selv kommer og meddeler at det ikke længere vil bruge ble.

I begyndelsen vil barnet komme og meddele at det har lavet i bleen, eller det vil søge om bag en stol eller lignende for at lave i bleen. Det er egenlig et godt tegn, idet det viser at barnet er ved at være bevidst om det. Herefter meddeler ...


Annonce

... børnene ofte, at nu gør gør de det og til sidst lykkes det at sige til inden.

Der skal altid være plads til små uheld og den tid der går, fra barnet mærker at nu skal det, til det kommer, er meget kort. At rende med bar numse kan være en udmærket idé, idet det kan være med til at bevidstgøre barnet om at det f.eks. tisser. Som med jeres datter, som pludselig opdager det der varme vand som løber. Det kan hun ikke lide og det er normalt. På nuværende tidspunkt har hun netop ikke fundet ud af at stoppe det, hun kan ikke kontrollere det.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Det lyder som om at jeres datter ikke helt har fundet ud af hvad det hele handler om, hun er ikke der endnu og at hun tørrer sig og vil rejse sig fra potten hele tiden, ser jeg som et tegn på dette.

Det er en lang proces og det tager tid. Mit råd er derfor at I venter med at satse på renlighed før til næste sommer. I må naturligvis gerne sætte hende på potte, hvis hun har lyst, men lad hende selv bestemme farten.

Rigtig meget held og lykke:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.

Blefri

Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...

Læs hele brevet og Helens svar


30. september 2024 | Renlighed | 5 år

Laver i bukserne - 5 årig

Kære Helen. Vores dreng F. er lige fyldt 5 år. Han smed bleen for ca. 2 år...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juli 2024 | Renlighed | 2 år, 7 mdr.

Påmindelser om toiletbesøg?

Hej Helen! Mange tak for svaret på mit sidste spørgsmål! Nu står vi...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fladt baghoved

Da små børns kranieknogler er bløde og ikke helt sammenvoksede, kan de tage facon efter, hvordan barnet lejres. Det kan give barnet en flad eller skæv hovedfacon, - dette kaldes lejringsbetinget skævhed af kraniet.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn altid lejres på ryggen, når de skal sove, fordi dette mindsker risikoen for vuggedød. Du skal være opmærksom på, at barnet ikke ligger med hovedet til den samme side, hver gang det sover, da dette kan medføre, at barnet får en skæv...

Læs mere i Babylex

Klumpfod

Når børn fødes med en fod, der er bøjet indad, hvor fodsålen peger bagud og fodryggen fremad, så kalder man det klumpfod. Der er ca. 1 ud af 1000 børn der fødes med klumpfod og ca. halvdelen af disse har misdannelsen på begge fødder.

Man ved ikke hvorfor nogle børn fødes med klumpfod, men der er en vis arvelig tilbøjelighed. Man siger at risikoen for at føde et barn med klumpfod øges med en faktor 30, hvis en søster eller bror har lidelsen.

Drenge fødes hyppigere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Åhh, det er altså skønt at starte ugen med et svar fra dig ;) Tusind tak!

Og ha en rigtig god uge

Fra en førstegangs mor


Annonce