Svar: Natflaske og væske - 9 mdr.
Kære Maria
Med hensyn til at "sove igennem" så må man skelne imellem børns alder og således stille forskellige krav alt efter om barnet er f.eks. 6 eller 9 mdr gammel.
Samtidig må man se på, om der er forskellige ting der gør sig gældende, altså grunde til at barnet ikke sover hele natten. Det kan ud over alder også handle om madindtag, drømme, utryghed, vanebetinget afbrudt søvn og også andre ting. Det er derfor ikke, efter min mening, muligt at sige at præcist sådan og sådan er det eller skal det være, da der er mange faktorer som spiller ind.
I forhold til din datter, så synes jeg det er rigtig godt at du er stoppet med amning. Mindre godt er det så at du fortsat giver en del mælk, nu bare på flaske. Det er korrekt at din datter har behov for væske og især fordi det er så varmt, men her bør hun få vand. Den mængde mælk hun tilbydes tager pladsen op for den egentlige mad og derfor bør du nedsætte hendes mælkindtag. På den måde vil hun få plads til den rigtige mad, som så vil mætte hende mere og dermed på sigt også få hende til at sove bedre.
Som en overgang, kunne det være rart for din datter at bibeholde flasken, når hun bliver puttet til natten. Derudover kan du give hende en flaske mere, når du selv går i seng. så er du sikker på at ...
... hun ikke er sulten om natten. Vågner hun om natten, så kan hun tilbydes vand, ikke mælk. Natten går således fra sen aften, når du selv går i seng (22-23) til næste morgen, når du synes det er rimeligt - f.eks. kl. 7.
I takt med at mælken bliver fjernet om natten, så vil hun være mere sulten om morgenen, kunne spise mere i løbet af dagen og vil kunne nøjes med flasken når hun bliver puttet. Flasken kl 22 vil du så kunne springe over og hun vil sove natten igennem, som din sundhedsplejerske også har sagt. Igen med tilbud om vand, hvis hun vågner og er tørstig.
Din datter må godt beholde flaske morgen og til natten. Det er en dejlig måde at vågne op på og dejligt at sige godnat. Men i løbet af dagen bør hun vænnes til at tage sit behov på en kop. Kommer hun i væskemangel må hun få en flaske midt på dagen, evt. med vand.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det er svært at sætte præcist antal ml på din datters væskebehov, men hun bør få en del og må meget gerne få 1½ liter væske. Heraf 2 flasker mælk, resten vand.
Din datter må således gerne få flaske. Hun er kun 9 mdr gammel og således fortsat en lille pige, så det kommer med tiden. Først omkring 1 års alderen kan du tage flaskerne helt væk.
Håber dette skaber lidt overblik og hjælper jer lidt videre. Rigtig meget held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Hoppegynge
En hoppegynge anbefales ikke. Sundhedsstyrelsen skriver: "Til sunde børn frarådes hoppegynge og gangstole, da de forsinker normal udvikling. For handicappede børn gælder særlige regler, spørg sundhedsplejersken, lægen eller fysioterapeuten". Kilde, Sunde Børn, sst. 2003.
En hoppegynge belaster barnets ryg og ben og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge, det er ren underholdning og det kan barnet få på anden måde. Når barnet sidder i en hoppegynge er det en...
Bleskift
Et nyfødt barn skal have skiftet ble ofte, i begyndelsen er det mellem 6 og 10 gange i døgnet.
Før bleskift er det rigtig godt, hvis man har samlet de ting man skal bruge sammen, så det er klar: vaskefad, vaskeklude, rene bleer, håndklæde, undertøj osv.
Spæde børn kan ikke lide at få alt tøjet af, så når bleen skal skiftes, så vil dit barn være mere rolig, hvis du lader det beholde noget af tøjet på imens. Det er derfor smart med bodystockings og lignende som kan...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tak for alle dine gode brugbare svar. Min lille dreng stortrives og jeg nyder ham så uendelig meget.
Jeg må sige dig at du giver gode konkrete råd og i din vejledning kan man mærke din store interesse og enorme faglige ekspertise. Du er en fantastisk sundhedsplejerske og jeg er så glad for at have fundet dig.
Mange hilsner
Pernille, mor til dreng på 6 måneder