Brev:
Pige på 1 år
Kære Helen
Her kommer de spørgsmål, som jeg pt. bruger alt for meget tid på ...
Angst for fremmede der kommer ind i huset.
Vi har en datter som netop er blevet 1 år. Da hun var 9 måneder begyndte hun at blive bange, når fremmede mennesker kom ind i huset. Ser hun de samme mennesker på gaden er der ingen reaktion, men når de kommer ind i huset bliver det ligesom for meget for hende.
Hvordan lærer man hende, at der ikke er noget at være bange for ??? De seneste par uger har det ikke været muligt for mig at give hende over til andre - heller ikke selvom jeg er lige ved siden af. Det er altså kun mor og far der kan bruges lige for tiden. Er det normalt for den alder ??? Jeg tænker naturligvis også på, hvordan det skal gå til august, hvor hun skal begynde i vuggestue.
Allergi overfor æg.
Vi har bemærket at vores datter får rødt udslæt ...
... omkring munden (det går normalt væk en ½ times tid efter det er kommet), når hun har spist følgende: koldskål, hjemmelavet lagkage til hendes 1 års fødselsdag, æg og pølse. Det eneste jeg kan se der skulle gå igen er ”æg” – kan det være rigtigt, og i givet fald er det noget hun kan vokse sig fra ???
Mælk til et barn på 1 år
Jeg kan læse mig frem til, at et barn på 1 år skal have hvad der svarer til 400 ml. letmælk om dagen. Hvad gør man, hvis man har et barn, der ikke vil drikke mælk – kun hvis det er varmt og bliver serveret i en sutteflaske (hvilket hun er jo er alt for stor til nu… ). Hun er dog rigtig god til at drikke vand af en ”drikke-flaske”, hvilket er det eneste vi tilbyder hende – ud over mælken, som desværre ikke falder i så god jord …
Det var alt for nu. Håber du får en rigtig god sommer.
Mange sommer-hilsner fra
Charlotte
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
12. marts 2025 | Sovevaner | 11 mdr.
Overgang fra vugge til tremmeseng - opstart af op-ned
Kære Helen Vi har nu forsøgt os med op-ned metode i 3 dage, og vi synes...
Viden om børn:
Erstatning - modermælk
Hvis du ikke ammer dit barn, eller hvis du ønsker at supplere din amning med mælk, så er det meget vigtigt, at du giver dit barn modermælkserstatning. Barnet må ikke få almindelig komælk at drikke, før det er 12 måneder gammel.
Modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Det er af høj kvalitet, der er store krav til produceringen og sammensætningen af modermælkserstatning, og børn der får modermælkserstatning vokser og trives rigtig godt. Modermælkserstatning forhandles som...
Navlestreng
Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.
Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.
Når moderkagen...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.