Svar: Spørgsmål om natamning, mælkebehov, søvn mv.
Kære trætte Mor
Jeg kan godt forstå du gerne vil have lidt mere sammenhængende søvn. I forhold til din datters alder, så vil det være helt relevant at hun får mælk sen aften (kl 23) og så igen næste morgen kl. 5. Midt om natten har I begge to behov for at sove og hun behøver ikke mælk her.
Prøv derfor om ikke du kan springe den midterste natamning over, evt. ved at give hende en sut, hjælpe hende med at skifte stilling og putte hende igen. Hvis hun vil have brystet, så giver du hende brystet, men lirker så vorten ud af munden lidt efter lidt, så hun vænner sig til at sove videre uden at mætte sig med mælk.
Det er i forhold til hendes alder helt relevant at hun skifter fra at sove 3 gange dagligt til kun at sove 2 gange dagligt. Nogle dage vil hun måske have behov for at powernappe lidt om eftermiddagen, men de fleste dage vil hun sandsynligvis kunne nøjes med en formiddags- og en middagslur. Tilsammen mellem 3-4 timer i løbet af dagen og om natten ca. 10-11 timer afbrudt af amning sen aften og tidlig morgen.
Hos nogle børn oplever man en ændring i deres søvnmønster hvis de får erstatning, hos andre børn er der ikke umiddelbart den store ændring. Det kan komme an på en prøve. Du kan godt prøve at give hende en flaske sen aften for at se om hun sover ...
... bedre på den. Du kan give vælling, Nan 1 eller Nan 2 - det er smag og behag.
Både Nan1 og Nan2 bliver nu betegnet som modermælkserstatninger og der er ikke umiddelbart grund til at skifte fra type 1 til type 2, hvis barnet trives fint med dette. Hvis din datter er glad for type 2, så bruger du denne og de ekstra mineraler mv. som er indeholdt her er okay. Du ammer jo ved siden af også. Glyciferen kan give sammen med lidt mælk på en ske, eller rene - det kommer an på hvordan hun har det med at spise dem. Det smager jo af jern!
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det er normalt at vægten stagnerer lidt i den periode, hvor barnet er igang med overgangskosten. I denne periode bliver børnene jo også motoriske mere energiske og bruger derfor også mere energi. Din datter kan heller ikke blive ved med at tage på som tidligere.
Du må gerne bruge lidt krydderi i maden. Karry er okay, hvidløg lidt timian og oregano på samme måde. Hvis du salter almindeligt (f.eks. kogevandet til grøntsager) så er det også i orden. Børn kan tit godt lid mad som smager af lidt. Men gør det lidt forsigtigt og se hvad hendes mave siger til det. Det er synd hvis hun får mavekneb af for mange krydderier, så hellere at I voksne krydrer ekstra ved bordet.
Håber jeg nåede igennem det hele:o) Fortsat held og lykke med hende.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
13. juni 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Min datter på 2 år og 6 måneder går i en vuggestue med cirka 25...
Viden om børn:
Lægeundersøgelser baby og børn
I Danmark er det fastlagt ved lov, at alle børn skal tilbydes forebyggende helbredsundersøgelser ved egen læge. Det anbefales at bestille tid hos lægen, når barnet er henholdsvis 5 uger, 3 mdr., 5 mdr., 1 år, 15 mdr., 2 år, 3 år, 4 år, 5 år og 12 år.
Undersøgelserne indeholder også vaccinationer og en samtale med lægen, hvor I taler om barnets trivsel, og om barnet udvikler sig som forventet. Lægen vil måle og veje barnet og her se, om barnet følger sin vækstkurve. Barnets...
Colostrum (råmælk)
Colostrum er navnet på den mælk der dannes i brystet umiddelbart efter fødslen. Dette kaldes også råmælk og alle kvinder vil danne råmælk, også selvom de føder for tidligt.
Råmælken er meget proteinrig og indeholder antistoffer som er med til at bekytte barnet mod sygdomme og beskytte imunforsvaret. Antistofferne beskytter mod sygdomme ved at beklæde tarmsystemet indvendigt, så bakterier mv. trænger ind i tarmen.
Colostrum er fed og gullig. Den kommer i små...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Endnu engang ros til dig. Det varmer virkelig mit hjerte at læse dine svar til andre. Din grundighed tåler ingen sammenligning og findes ikke hos mange andre! Mange forældre og børn kan prise sig lykkelig for at have dig!
Glæder mig til at læse din bog.
Mange varme hilsner fra
Sophus og mor