Annonce

Annonce

Svar: Meget afbrudt søvn 8 mdr.


2. juli 2006

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Kristine

Jeg synes det lyder som en rigtig god idé at du begynder at prøve med lidt mere fast føde til din datter. Hun er nu 8 mdr gammel og derfor i stand til at tygge maden og da hun samtidig er blevet ammet så meget som hun er, så burde hendes kæbefunktion være rigtig god:o) Så fastere føde og dermed mere mættende føde burde være vejen frem.

En plan for dagen kunne se således ud:
Morgen: Evt. grød eller bryst. Bryst om morgenen kan være en dejlig måde at vågne på
Formiddag: Grød med frugt. Havregrød, øllebrød, flerkornsgrød mv. Altså de lidt grovere grødtyper. Mælk eller vand af kop.
Frokost: Prøv med lidt rugbrødshapsere med smørbart pålæg med giv også grøntsagsmos med kød/fisk ved siden af. Mælk eller vand af kop.
Eftermiddag: ½ bolle med smør, lidt frugt eller bær. Mælk, vand evt. bryst.
Aften: Mere af den mad som du spiser, f.eks. pastaskruer med kødsovs, ris, frikadeller (indmaden), grøntsager i stykker med smørsovs, fisk lavet i ovn osv. Lidt frugtmos som dessert. Mælk eller vand af kop.
Sen aften: Bryst og puttes til natten

Det er rigtigt at din datter fortsat har brug for modermælk. Men ernæringsmæssigt behøver hun det ikke længere om natten og det er vigtigt at hendes mælkeindtag i ...


Annonce

... løbet af dagen også bliver nedsat nu, med den alder hun har, så hun får plads til mere ernæringsrigtig mad og nu begynder at spise mere "familiemad".

I følge sundhedsstyrelsen er overgangsperioden slut ved 9 mdr´s alderen. Så det er nu ved de 8 mdr at du rigtig skal begynde at introducere mere af den mad du selv spiser.

Hvis du ammer f.eks. morgen, eftermiddag og aften, så sikrer du din datter nok mælk og hun kan få vand til måltiderne og indimellem. Hvis du giver hende modermælkserstatning af kop og kommer dette i og på hendes mad, så vil det også være okay. Igen skal du så sikre dig at hendes mælkeindtag ikke bliver alt for stort, da det tager pladsen op for rigtig mad. Det er således rigtig godt at amme ved siden af - men alt med måde:o)


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Det er super fint at du allerede nu kan se en ændring i Annas sovemønster fordi du kører efter Elizabeth Pantleys principper. Bliv endelig ved med det. Super!

SÅ mit umiddelbare råd er at du fortsætter de gode principper omkring "søvn uden gråd" og at du begynder at tilbyde mere mad både hvad angår mængde og variation. Mere familiemad og mere mættende grødtyper samt grøntsagsmos med kød/fisk, pastaskruer mv. Og så nedsætter amningerne.

Rigtig meget held og lykke:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Boel-prøve

Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.

Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...

Læs mere i Babylex

Barselsorlov

I har begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.

Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter har I 32 ugers forældreorlov hver, som I frit kan fordele mellem jer. Det er dog kun i 32 uger af jeres...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for svar om valg af skole. Som altid er du utrolig dygtig til at "stille skarpt & zoome ind". Det er en gave!

kh Lene


Annonce