Svar: Menstruation og gravid
Kære Tina
Når man tager en graviditetstest, så måler man mængden af HCG i urinen. HCG står for human chorion gonadotropin og er det såkaldte graviditetshormon.
Hos nogle kvinder skal man et stykke hen i graviditeten for at man kan måle HCG i urinen, derfor vil en graviditetstest hos disse kvinder ofte måle negativ. Hos andre kvinder er HCG niveauet så højt at testen vil kunne vise positiv meget hurtigt. Det er altså forskelligt hvor hurtigt en graviditetstest viser resultat.
Der er også forskel på kvinders cyklus. Det betyder at nogle kvinder har en cyklus på f.eks. 25 dage, andre har en cyklus på 33 dage. De fleste har dog en cyklus på omkring 28 dage og det er også sådan det er, når man tager p-piller.
Jeg kan jo af gode grunde ikke vide om du er gravid, men jeg synes det vil være helt relevant at du prøver at ...
... tage det roligt, se tiden an de næste 14 dage og så her tage en ny graviditetstest, hvis ikke din menstruation når at komme.
Uanset om graviditetstesten om 14 dage så viser negativ eller positiv, så synes jeg du skal kontakte lægen. Lægen vil evt. via en gynækologisk undersøgelse se om du er gravid (livmoderen ændrer udseende) og lægen vil alternativt kunne tage en blodprøve om måle dit HCG i blodet.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Du skal være opmærksom på at psyken også påvirker. Hvis man enten går og håber meget at man er gravid eller modsat går og er bange for at være blevet gravid, så kan det have indflydelse på menstruationen, som kan udeblive eller være forsinket.
Der er altså ikke andet at gøre end at vente med tålmodighed. Hvis du får menstruation, så var et ikke denne gang, men måske er du heldig at du allerede er gravid:o) Krydser fingre:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Viden om børn:
Amning og medicin
Når du spiser og drikker, så går det du indtager via din blodbane over i mælken og vil således blive overført til dit barn. Derfor er det meget vigtigt at du taler med din læge, hvis du har behov for at tage medicin, når du ammer dit barn.
Der kan være mange grunde til at man får medicin, når man ammer. Der kan være behov for smertestillende, der kan være behov for antidepressiv medicin, antibiotika og mange andre ting og der findes næsten altid præparater, som kan tages selvom...
Mellemmåltider børn
Børn har brug for at få 3-4 mellemmåltider i løbet af dagen. Børn over 1 år bevæger sig ofte meget og mellemmåltiderne sikrer deres energibehov. Derfor skal mellemmåltider også være sunde.
Mellemmåltiderne vil ofte ligge formiddag, eftermiddag, før aftensmaden og som godnatmåltid.
Mellemmåltider kan være:
- Grovbolle f.eks. havregrynsboller, eller grovbrød med lidt frugt
- Rugbrødssnitter med smør, ost, frugt
- Frisk frugt, råkost,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar til min ældste søn og hans spørgsmål om ’bierne og blomsterne’. Vi har læst et par bøger sammen, han grinede rigtig meget … men fik stillet sin nysgerrighed!
Det var en rigtig god idé at læse bøger sammen, for du har jo fuldstændig ret: Det kan være grænseoverskridende for både barn og voksen af snakke om den slags sammen, mens en bog oplyser nøgternt og godt. Intimsfæren bevares intakt, genialt!