Svar: P-pillestop
Kære Skorpion
Tak for dit brev og hvor er det dejligt at du og din kæreste gerne vil have et barn.
Jeg kan jo desværre ikke love dig noget og læge er jeg jo heller ikke. Men jeg vil gerne dele lidt af mine tanker med dig.
For det første så kan du jo rent teoretisk godt være blevet gravid meget hurtigt efter p-pillestop. Det hører man faktisk ofte om og jeg har ladet mig fortælle at kvinder, netop pga den meget fine hormonbalancen (grundet p-pillerne) lettere bliver gravide. Mange tror at det vil være nødvendigt med en "pause" hvor kroppen skal finde sig selv, men sådan hænger det altså ikke sammen.
Nogle af de første tegn på graviditet er ofte brystspænding, hvor brystet bliver hårdt og ømt. Kvalme ...
... kommer også nogle gange, men ofte når man er lidt længere henne.
Udflådet kan godt ændre sig, både i konsistens og form. Slimhinden i livmoderen ændrer sig og derfor også ændring af udflåd.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det kan altså godt være at du er gravid, men samtidig så kan det også godt være at det er hormonændringer i din krop, som skyldes at du er stoppet med p-pillerne. Den forklaring er også sandsynlig. Da du er stoppet med p-pillerne midt i en periode, kan det godt være at "systemet" spiller dig et puds.
Der er ikke andet for end at vente til du skulle have menstruation næste gang og så her tage en graviditetstest.
Jeg krydser mine fingre for jer:o) Rigtig meget held og lykke og mon ikke det lykkes rimeligt hurtigt.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Viden om børn:
Navn - navngivning
Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.
Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.
Donorhjælp
Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:
1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.
Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.