Brev:
Sov igennem, men vågner pludselig 7 mdr.
Hej
Så fik vi igen brug for gode råd.
Rasmus er nu blevet 7,5 mdr., og har hidtil været god til at sove. Han sov igennem fra han var 4 mdr. Han har den seneste uge sovet meget dårligt, dvs. vågnet ca. hver time for at få sutten. De fleste gange har han lagt sig til at sove igen, men ml. 4 og 5 er han typisk lysvågen. Han falder så i søvn igen, efter at vi har gået rundt med ham for at få ham til at falde til ro (han skriger hver gang vi giver ham sutten). Vi går dog rundt med ham på hans værelse, hvor han også sover.
Vi er ved at være meget trætte nu, og han vækker også storesøster. Tidligere sov han fra 20-5.30 uden stort set at vågne. Hvad gør vi?
Vi har samme problem i dagtimerne. Normalt har han taget sig en formiddagslur på 1-1,5 time og sovet 2,5-3 timer om eftermiddagen. Om formiddagen sover han ...
... fortsat men om eftermiddagen har han den seneste uge kun villet sove 1 time. Med det resultat at han er meget pylret om aftenen.
Rasmus har spist havregrød til morgen, spist grød og rugbrødshapser til frokost og kartoffel/ris/pasta m. diverse grøntsager til aftensmad. Derudover har han fået 3 fl. MME. Men nu er han begyndt at afvise skemaden. Han vil nu kun spise flaskerne. Og ellers var han begyndt at spise ret store portioner. Vi giver ham stort set samme mad som os, og har ikke lyst til at skulle lave flere retter for at se, hvad han vil spise. For han kan vel ikke pludselig være kræsen?
Vi har ikke ændret på noget i hjemmet eller lign. den seneste tid, så vi forstår ikke helt hvorfor disse søvnproblemer og spiseproblemer opstår.
Håber at du kan komme med nogle gode råd.
Mange hilsner
Rasmus forældre
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Sut
Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.
Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...
Vestibulærsans
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Vestibulærsansen registrerer hovedets bevægelser i forhold til tyngekraften, og den hjælper os med at finde ud af, hvad der er op og ned, når vi bevæger os. Dette sker via receptorer, som er beliggende i det indre øre....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.