Svar: Frugtmos - 4 mdr.
Hej
Du har ret i at netop banan er uegnet til frysning, da både konsistens og farve ændres. Det samme gælder for melon og vindruer, som bliver bløde og slatne.
Du kan derimod godt fryse næsten al anden slags frugt og bær også når det er lavet til mos. Æbler og pærer er som du skriver næsten altid gode, men du kan også sagtens lave lidt mos af forskellige bær. Det kan være både kirsebær, jordbær, brombær, blåbær, solbær osv. Også blommer, abrikos og ananas kan bruges. Det er kun fantasien der sætter grænser.
Men noget helt andet er at det egentlig er meget nemt at lave frugtmos og det tager ikke ret lang tid, så måske behøver du slet ikke at fryse ned. Det er jo små mængder der skal til og frugtmosen er jo heller ikke hovedbestanddelen i grøden. Desuden anbefaler sundhedsstyrelsen ...
... at frugt optøs direkte i gryde fra fryser, for at bevare smag, vitaminer og mineraler bedst, så jeg ved ikke hver meget tid der er at spare, ved at fryse ned.
Du laver en nem frugtmos ved at skære frugten i stykker, eller tage en lille kop frosne bær og koge det med ½-1 dl vand. Der kan evt. tilsættes en tsk sukker, hvis nødvendigt. Det bringes i kog og småkoger i 5-10 minutter. Efterfølgende kan det presses igennem en sigte eller du kan bruge stavblender til at gøre mosen lind.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Kogt mos kan sagtens holde sig i køleskabet et par dage, så hvis du bare laver en lille portion, så passer det med at der kan komme et par skefulde i risgrøden og der er nok til et par dage.
Da din søn kun er 4 mdr gammel vil jeg foretrække kogt frugtmos fremfor frisk frugt.
God fornøjelse med kokkerierne.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Pusleplads til baby
Der er flere tusinde gange, du skal skifte dit barn, hvis det bruger ble i ca. tre år. Sørg derfor for at indrette en god pusleplads - altså et sted hvor barnet ligger trygt og godt, og hvor du ikke får ondt i ryggen af de mange bleskift.
- Sørg for at puslepladsen passer i højden til den person, som hyppigst skifter barnet.
- Sørg for at have alt, hvad du skal bruge inden for rækkevidde. Når dit barn ligger på puslebordet, må du af sikkerhedshensyn ikke gå fra...
Sut
Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.
Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.