Annonce

Annonce

Svar: Ammestop og modermælkserstatning


15. maj 2006

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære Maria

Du kan godt stoppe amningen ved at skifte hvert andet måltid ud med flaske, som du har planlagt. Det fungerer sådan at jo mindre din dreng dier hos dig, jo mindre mælk vil du producere. Altså hvis han ikke efterspørger mælk hos dig, så nedsættes din mælkemængde.

Det kan være en mulighed at du bibeholder amningen om natten, da du så slipper for at skulle op og varme flasker her. Det kunne måske være rart for jer begge og det er ikke sikkert at han vil bide dig om natten, hvis det foregår mere eller mindre i søvne.

Det er først fra 6 mdrs alderen at du kan begynde at tilbyde vand om natten. Indtil da har han stadig et stort mælkebehov og bør få mælk, når han er sulten og ikke vand.

Du skal være opmærksom på dit bryst. Hvis det bliver rødt, varmt, ømt er der en risiko for at du er ved at udvikle en brystbetændelse og så skal du få ham til at die hos dig, så han kan tømme dit bryst.

For at undgå brystbetændelse er det derfor vigtigt at du trapper langsomt ned, så produktionen kan nå at nedsættes.

Det er fint med allomin 1 og det er den erstatning du skal give, hvis ...


Annonce

... du ikke ammer. Du behøver ikke at skifte til allomin 2 ved 4 mdr, selvom det står på pakken, men du kan bare blive ved med at give allomin 1, hvis han trives med dette.

Du beregner hans mælkebehov ud fra hans vægt. Han skal have ca 1/6 af sin vægt i døgnet. Det vil sige at hvis han vejer 6000g, så skal han have ca 1000 ml mælk i døgnet. Hvis du både ammer og giver flaske (½ af hver) så skal han således have ca 500 ml på flaske og du må gå ud fra at han tager ca 500ml på brystet. Når du giver flaske bør der være lidt tilbage i flasken, så er du sikker på at han har taget, hvad han kunne spise. I takt med at han nedsætter din mælkemængde vil han spise mere og mere på flaske og tilsidst vil din amning så stoppe.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Først efter 9 mdr´s alderen må komælksprodukter udgøre en større del af barnets mælkeindtag. Hvis der gives sødmælk er der en risiko for at barnet får for meget protein og kommer til at mangle jern.

Med hensyn til honning, så mener jeg ikke at dette går igennem modermælken. Du kan således godt spise lidt honning.

Håber at ovenstående hjælper dig lidt videre. Held og lykke:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

8. november 2024 | Amning | 2 mdr.

Kan baby være for stor?

Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...

Læs hele brevet og Helens svar


7. september 2024 | Amning | 11 mdr.

Søvn og ammestop - 11 mdr.

Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juli 2024 | Amning | 3 mdr.

Vægttab under amning

Kære Helen Så er vores lille datter kommet til verden efter en langvarig men...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Madras til barneseng

Der findes mange slags madrasser på markedet, og når du skal vælge en madras til dit barns seng, så vil anbefalingen ofte være, at du vælger en skummadras, en latexmadras eller alternativt en madras i et naturmateriale. Vælger du en skummadras (polyurethanskum), skal den være mindst 5 cm tyk og helst med betræk, der kan tages af og vaskes.

Det anbefales, at dit barn ligger på et fast underlag, fordi det giver barnet mulighed for at bruge og udvikle sine muskler. Samtidig sikrer...

Læs mere i Babylex

Klumpfod (varusfod)

I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.

Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Helen har altid et godt råd og det som overrasker mig mest er faktisk hvor go' hun er til at sætte sig ind i min verden og hvordan hun hurtigt fornemmer hvordan hun skal takle mig som person.

Camilla Martin


Annonce