Svar: Mme, tilskudsblanding eller vælling?
Kære Anja
Forskellen på allomin og vælling tror jeg umiddelbart er minimal og derfor er det nok begrænset, hvor meget effekt det vil give jer, men det kan da komme an på en prøve.
Ellers lyder det umiddelbart som om det ville være en god idé at du forsøgte med 3 måltider skemad. Og gerne lidt grøntsagsmos for også at holde gang i maven - kan hans mave godt holde til at spise skemad, og nu nærmest være overgået til mme? Hvis den kan, er det jo kun godt:)
Vælling er i princippet det samme som en tynd grød og derfor kan du egentlig ligeså godt give ham en rigtig portion mad fremfor ekstra mælk, som han jo får i form af allominen.
Jeg synes derfor umiddelbart at du skal prøve at få ham til at spise mere fast føde. Han må gerne sidde i høj stol, han må gerne begynde at få lidt brødstykker i hånden, måske lidt frisk frugt, han må meget gerne begynde med lidt kogt kød og fisk og i den forbindelse begynde at få lidt mere af jeres mad.
Hvis du f.eks. laver kartoffelmos med millionbøf og mosen er lavet på sødmælk, kartoflerne er almindeligt saltet og kødet er ikke svitset hårdt på panden, men er "kogt" i den ...
... brune sovs, som er lavet på sødmælk, - så lad ham spise det samme som jer. Altså stille og roligt prøve at få lidt nye smagsoplevelser frem.
Prøv også at lave grøntsagsmos af forskellige rodfrugter, sammen med lidt squash og porrer. Det smager af noget og mange børn kan rigtig godt lide det. Jeg tror du skal prøve med noget med lidt mere smag.
Så mit råd er altså at du prøver at satse lidt mere på den faste mad og får ham til at spise lidt mere af dette, allominen bibeholdes og vællingen kunne måske undværes.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Allomin 2 er fin, der er ikke grund til at skifte til andre fabrikater, da han nu trives godt med dette. Ellers risikerer du bare at hans mave begynder at protestere.
Du kunne også overveje om du om aftenen skulle prøve med lidt frugtmos som dessert. Det giver fylde i maven uden at ligge for tungt. Du skal jo også regne med at hans tarme skal arbejde for at nedbryde føden og det kan også være med til at give urolig søvn, så for lidt og for meget...
Håber jeg på denne måde kom omkring det meste. Det er ærgeligt at du ikke har fundet råd i nogle af de omtalte bøger:o)
Krydser fingre for snarlig bedring:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Slå
Det er forbudt ved lov at slå sit barn. Den såkaldte revselsesret blev afskaffet af Folketinget i 1997. At slå sine børn er således en ulovlig måde at opdrage på - og det gælder også "dask over fingrene", hvis det lille barn piller ved noget det ikke må. Et barn der bliver slået vil føle sig mindre værd.
Et barn der bliver slået er udsat for fysisk vold. Det kan være at barnet får en lussing, en endefuld, at barnet bliver sparket, rusket, brændt med cigaretter eller lignende....
Barselsorlov
I har begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.
Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter har I 32 ugers forældreorlov hver, som I frit kan fordele mellem jer. Det er dog kun i 32 uger af jeres...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Endnu engang ros til dig. Det varmer virkelig mit hjerte at læse dine svar til andre. Din grundighed tåler ingen sammenligning og findes ikke hos mange andre! Mange forældre og børn kan prise sig lykkelig for at have dig!
Glæder mig til at læse din bog.
Mange varme hilsner fra
Sophus og mor