Brev:
Hvorfor ingen flaske?
Hej Helen,
Så er jeg tilbage med endnu et spørgsmål, denne gang af mere generel karakter.
Lucia, som er lidt over 15 måneder gammel nu, udvikler sig meget fint, og der er ingen problemer med hverken spisning eller søvn. Hun har lige lært at gå, og laver en masse ballade hvor hun kommer hen...:-)
Da den faste føde var indført, stoppede jeg med morgenflasken, da hun blev et år gammel. Det var der ingen problemer med, og hun spiser glad og gerne grød om morgenen. For ca. tre uger siden røg så også natflasken. Jeg havde regnet med skrig og skrål, men der var ingen problemer – jeg tror simpelthen ikke hun opdagede, at den var væk. I stedet læser vi nu i en billedbog med dyr 5-10 minutter, og så lægger jeg hende i seng som sædvanlig, hvor hun sover hele natten uden et pip.
Men jeg har fået et problem, nemlig at min mand og hele hans familie synes, at det er alt alt for tidligt at tage flasken fra hende. Jeg bor i Spanien, og jeg er faktisk ikke helt klar over, hvornår det er sædvane at stoppe med flaskegivning her (det skal jeg have fundet ud af), men generelt er mit indtryk, at de holder børnene på ”baby-stadiet” i væsentlig længere tid her end i Danmark. F.eks. er Lucia den eneste i sin vuggestue, der får ”tyggemad” nu – De andre får stadig kun ren ...
... mos.
Da jeg så skulle argumentere for min beslutning, rendte jeg pludselig ind i en blindgyde: Hvorfor er det egentlig vigtigt at tage flasken fra dem på dette tidspunkt? Jeg har ingen problemer med det, men min mand mener, at jeg har taget et måltid fra barnet, og at hun kommer til at mangle næringen. I hvert fald mener han, at det da ikke kan gøre nogen skade at give hende den flaske inden hun skal sove, for det er jo mange timer uden føde.
Lucia har altid været på den slanke side, og dette gør jo, at bl.a. min svigermor synes, at hun skal ”fedes op” på enhver tænkelig måde.
Selv vil jeg sige, at jeg i princippet, for husfredens skyld, ikke har noget problem med at gå tilbage til flasken. Jeg synes bare det er fjollet, når jeg jo kan se, at hun er ligeglad. Hvis jeg indfører den igen, så kan det jo være, at hun kommer til at savne den til sin tid, når hun definitivt skal af med den. Desuden har jeg bemærket, at hun spiser meget mere morgenmad nu, hvor hun ikke bliver fyldt med 300 ml mælk lige inden hun skal sove, og mon ikke der er en sammenhæng...?
Er der nogen argumenter over for ”Det kan da i hvert fald ikke skade” – for hvis ikke, så må jeg jo bare på flaskevognen igen...:-)
I øvrigt er Lucias feber nu væk - det var ørerne...!
Mange hilsner
Mette
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. august 2024 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Tak for din brevkasse og tidligere svar:) Vores søn er nu...
Viden om børn:
Fordøjelse baby
Barnets første afføring kaldes meconium, og den er helt sort. I takt med at barnet får mere mælk, skifter afføringen farve, og man kan på afføringen således se, om barnets fordøjelse fungerer.
Babyer, som kun får brystmælk, vil ofte have en gul afføring, som kan gå lidt over i det grønlige. Lugten er syrlig, men ikke ubehagelig, og afføringen virker lidt tynd og grødet. Børn, der ammes, kan have flere dage imellem deres afføringer.
Babyer, der både får brystmælk...
Spinalbedøvelse
Spinalbedøvelse er en bedøvelsesform, som bruges ved blandt andet kejsersnit. Man lægger bedøvelsen ind via en kanyle, som føres ind i rygmarvskanalen og kvinden bedøves fuldt fra taljen og ned.
Bedøvelsen gør som regel ikke særlig ondt at få lagt, og det tager meget kort tid at lægge den. Spinalbedøvelse har den fordel at kvinden er vågen under kejsersnittet og derfor kan følge med i fødslen af barnet - og også se barnet med det samme, barnet kommer ud. Der sættes en skærm op,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...