Annonce

Annonce

Svar: Småtspisende - 9 mdr.


1. maj 2006

Alder:
9 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Kære Iben

Dejligt at din dreng har smidt bleen og det er jo netop vigtigt at også at holde fast i det positive:o)

Det er muligt at Julie er sulten fordi hun har ondt og derfor slet ikke får spist nok til at det mætter hende, samtidig har hun jo, som du selv er inde på, aldrig spist de store portioner, og derfor sandsynligvis vænnet sig til at nøjes med mindre.

Det kan på sigt være et skråplan at begynde at give hende en flaske om natten i håb om at det mætter hende så I alle kan få sovet. Hun skal jo netop ikke komme ind i en vane med at spise om natten, men skal tage sit behov om dagen.

Samtidig er det dog også vigtigt at finde en løsning, som kan give jer alle det overskud der skal til, for at arbejde på mere fast føde om dagen og her kunne en flaske mælk om natten eller måske hellere sen aften være løsningen. Jeg tænker at hvis det kan få jer alle til at sove længere og få et par gode sammenhængende timer, så får du naturligt mere overskud til begge børn, men Julie får også mere overskud til at spise om dagen.

Det er udmærket at hun gerne vil spise selv og det skal hun også have lov til, men tror du ikke det kan lade sig gøre at supplere hende med lidt blødere kost ved siden af. Noget af det hun godt kan lide, som også giver lidt mæthed. Det kan jo i princippet være risgrød, som da hun var lille, eller du kan prøve med lidt frugtgrød eller lignende. Bare for at få hendes lille mave fyldt lidt mere op og få hendes vænnet til at spise lidt mere.

Trøske svier og det er meget ubehageligt. Et gammelt husmoderråd er at bruge danskvand og forsøge at fjerne det med en skumklud. Trøskesaft som man kan købe herhjemme, det produceres af firmaet Medic-Team og ifølge deres sortimentsliste skal trøskesaft ...


Annonce

... 0,1% pensles med vatpind 1-2 gange daglig. Så det vil jeg gå ud fra er den korrekte ordination.

Men nogle gange behandler man også med andre midler, da trøske eller Candidiasis er svamp i mundhulen. Derfor kan man bruge svampemidler, som fåes på recept. Det er vigtigt at sutter osv. koges godt og hvis man f.eks. ammer er det vigtigt at brystet også behandles, ellers kan man smitte hinanden igen og igen.

Mod hård mave gælder naturligvis rigeligt væske, og da din datter har ondt er det sikkert svært at få nok væske i hende. Vand er det bedste, men også lidt fortyndet juice kan have god effekt. Sveskemos kan du også selv lave:

Tag ca 10 svesker og læg dem i blød i nogle timer. Kog dem godt møre ca 15 minutter og blend dem så til mos. Tilsæt lidt sukker ved behov. Mosen kan fryses ned i isterningebakker og så kan du tage op, hvad du har behov for.


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Prøv at se om ikke du kan få fat i en kogebog af Annabel Karmel. Mange forældre siger at de her finder god inspiration til forskellige retter. Du kan prøve at se denne side: http://www.annabelkarmel.com

Jeg synes du skal forsøge at begræse indtaget af mælk. Julie er nu 9 mdr gammel og man siger normalt af fra 9-12 mdr bør mælken langsomt nedsættes til ca 500ml dagligt for at sikre at barnet får en sufficient kost og ikke bliver det man kalder "mælkedranker". Alt for meget mælk tager pladsen op for den egenlige mad.

Røget laks har sikkert været lidt hårdt for hendes mave, da hun jo altid har haft problemer med maven, men jeg kan god forstå at du forsøgte og det lyder lækkert:o) Hvad med lidt laks lavet i ovn?

Håber du kan bruge ovenstående. Rigtig meget held og lykke. Og rigtig god bedring med hende. Det er simpelthen så synd at hun skal være så hårdt ramt.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Uro ved måltider

Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Min søn på 11 måneder spiser ikke

Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...

Læs hele brevet og Helens svar


7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Det 3. måltid, hvornår?

Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...

Læs hele brevet og Helens svar


4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.

Mad har ingen interesse

Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Calcium

Calcium findes hovedsagligt i mælkeprodukter, herunder modermælk og modermælkserstatninger.

Calcium er vigtigt til opbygning af skelettet og er derfor af stor betydning for børn, der naturligt skal vokse meget. Hvis barnet ikke får calcium nok, vil der frigøres calcium fra skelettet for at opretholde koncentrationen af calcium i blodet.

Børn der ammes eller får flaske får dækket deres behov for calcium derigennem og det anbefales at børn får modermælk eller...

Læs mere i Babylex

Sutteflaske

For børn der ikke ammes er det vigtigt at man køber en ordentlig sutteflaske. Flasken skal passe til barnet og barnets evne til at sutte.

Det anbefales at man lader barnet "arbejde lidt for føden". Det vil sige at hullet i sutten ikke skal være for stort. Det at barnet skal bruge kræfter på at sutte er vigtigt for kæbernes og tændernes udvikling. Desuden er der en risiko for at barnet kan få ondt i maven, hvis det får maden for hurtigt.

Sutteflaske-sutterne findes...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tak for dit gode svar sidst, som virkelig hjalp mig videre. Vi har valgt at beholde putteflasken lidt endnu :-)

Agnes mor


Annonce