Brev:
Væske nok, 5 mdr gammel dreng
Hej
Min søn på 5 mdr, har aldrig ville tage flaske. Amningen har kørt sådan nogenlunde, dog gider han ikke sutte når det bliver "hårdt" til sidst. Han har ikke taget helt nok på i følge hans kurve, men ok, han var stor i forvejen.
Han startede sit liv med gulsot og flere dage i lyskasse og sondemad og vi blev først udskrevet da han var 3 uger. Tror selv det er derfor han aldrig har ville sutte når det bliver hårdt. De første 3 uger af hans liv, suttede han jo i 30 sekunder og så kom mætheden jo bare væltende indenbords via sonden.
Nå, men nu er vi startet på grød (for 1 mdr siden), hvilket han er mægtig glad for. Så glad at brystet efterhånden er rimelig uinteressant. Men så er det jeg tænker,- får han nu væske nok? Han spiser grød 2 gange om dagen, formiddag og sen eftermiddag. Jeg giver ham vand ...
... af kop til maden men denne kunst mestrer han langt fra og jeg tvivler på der kommer mere end et par ml reelt indenbords.
Derudover småspiser han 2 gange om natten, og om dagen 0-4 gange og det er kun i meget kort tid. Måske ½-1 minut, så det kan ikke være meget han når at få.
Så jeg vil skyde på, at han får ca 100-150 ml væske udover de 2 portioner grød/mos han spiser (som også er lavet på ca 100-150 ml væske). Det er da ikke nok vel?
Og hvad gør jeg, andet end at blive ved med at træne med koppen og så krydse fingre for at han lærer tekninkken før han bliver dehydreret? Vi har øvet 1 mdrs tid med koppen, men specielt skrap til det kan man næppe kalde ham. Findes der nogle tricks? Eller flasketricks? Har prøvet samtlige sutter og flaske mm.
Pyh en smøre.
Kærlig hilsen
Ditte 32 og Gustav 5 mdr
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
22. oktober 2024 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Kære Helen Jeg har en søn på 6½ mdr. Han er en stor dreng, jeg ved ikke...
26. september 2024 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen Min søn bliver 6 måneder i næste uge og skal derfor opstarte med...
17. august 2024 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar vedr. min søn, som sover for lidt...
Viden om børn:
Pudendusblokade ved fødsel
Pudendusblokade er en bedøvelse af skeden og mellemkødet, som kan gives til kvinder, der er i fødsel.
Blokaden lægges oppe i skeden i slutningen af presseperioden, og den modvirker den voldsomme udspilingsfornemmelse, man føler, lige før barnet bliver født. Desuden virker blokaden bedøvende på mellemkødet, hvis man skal syes lige efter fødslen.
Pudendusblokaden er for de fleste lidt ubehagelig at få lagt, og den kan dæmpe presseveerne, så man som kvinde ikke kan...
Svangerskabsforgiftning
Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.
Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.