Svar: Min datter sover ikke om dagen - 3 mdr.
Kære Christina
Appetitspring over 14 dage, nej det duer ikke.
Du skriver at hun har behov for trøst. Tror du din datter kunne læres at tage imod en sut? Hun tager jo imod flasken, så måske kunne det hjælpe. En stofble trukket igennem sutten og have den liggende ved ansigtet, kan være med til at give ro.
Jeg tror derudover at I skal prøve generelt at skærme hende meget for stimuli. Hvis hun er en pige som er meget på og gerne vil følge med i alt, så er det vigtigt at I prøver at hindre hende lidt i dette. Begynd at se lidt mere på klokken og prøv at lægge hende til at sove, før I umiddelbart synes hun selv viser tegn til at være søvnig. Kom hende i barnevognen og kør en tur med hende mindst 1 gang dagligt, hæng en stofble op over vognen, så hun ikke kan kigge ud, men stille og roligt forsøge at samle sig og finde roen.
Hun skal have en formiddagslur og en middagslur samt en lille lur sen eftermiddag. Prøv at udnytte påskedagene til at få kørt en fast rytme ind her. Det lyder som om hun tidligere har haft to lure, nu skal I arbejde på 3 lure. Det vil sige 2 lidt længere lure formiddag og over middag og så en ...
... powernap sidst på dagen.
Overvej om der er noget I gør anderledes nu end for 14 dage siden og prøve at indføre "de gamle ritualer" igen.
I skal naturligvis også overveje om hun kan have ondt. Kan hun have ondt for tænder - nogle børn får jo tænder tidligt, selvom det er lidt usædvanligt.
Måske har hun ondt i maven. Hun spiser jo godt og tager flot på, hun lyder til at være en stor pige, dejlig pige. Måske et lunt omslag omkring maven og svøbes i dynen. Evt. lidt kogt vand på en flaske, for at se om det kan give hende lidt ro i maven.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Overvej også om du har spist noget, som kan give hende ekstra ondt i maven - chokoladeæg kunne være en synder i øjeblikket?
Hvis det fortsætter så bliver I nødt til at tage hende til lægen for at få hende vurderet. Da det er så nytilkommet kunne det jo tyde på at der var en logisk forklaring.
Jeg er ked af at jeg ikke kan give dig eet ultimative løsning, men det lyder som om I allerede gør jer mange gode overvejelser og da I selv er inde på at hun kan være overstimuleret, så tror jeg det er det I skal arbejde på at undgå i en periode.
Rigtig meget held og lykke fortsat:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Tænk forebyggelse, når du skifter ble – og undgå rød numse
Hudproblemer hos de små er desværre et udtalt problem, men ved at bruge korrekt og forebyggende hudpleje ved hvert bleskift kan du skånsomt, naturligt og nemt undgå, at din baby får rød numse.
Derfor får blebørn nemt røde numser
Hvis din baby har rød numse, er du ikke alene. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
31. oktober 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
7.5 mdr. og sover meget dårligt
Kære Helen Vores dreng er nu 7.5 måned gammel, og han sover utroligt dårligt...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
24. oktober 2024 | Sovevaner | 8 år, 2 mdr.
Kære Helen Vores datter, som fyldte 8 år i august, har rigtig svært ved at...
24. oktober 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
9 måneder og sover ikke igennem om natten
Hej Helen. Jeg kan ikke forstå, hvorfor vores dreng A. på 9 måneder ikke...
6. oktober 2024 | Sovevaner | 11 mdr.
Dreng 11 mdr vil ikke længere puttes af far
Kære Helen Vi står i en lidt presset situation, da vores dreng på 11...
Viden om børn:
Ekstra væske baby
Børn, der får flaske, kan i visse perioder have behov for at få ekstra væske. Det kan være ved sygdom med feber, eller i særligt varme sommerperioder.
Nogle gange vil barnet vise behov for en ekstra flaske mælk, og det er helt fint. Børn der får flaske skal have lov til at selvregulere deres behov. Men andre gange vil det være fint at tilbyde væsken som vand. De første 4 mdr. skal vandet koges. Derefter kan barnet få vand fra hanen, med mindre man har privat vandboring.
Feberkrampe
Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.
Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.