Annonce

Annonce

Svar: Bækkenløsning og igangsætning


1. april 2006

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære Lene

Det glæder mig at høre at I har besluttet jer for at give Maja muligheden for at blive storesøster, jeg ved jo at I har haft mange overvejelser omkring lige netop dette emne:o)

Det er nogle meget relevante spørgsmål, men desværre er en jordemoder nok bedre til at svare dig på dette, end jeg er. Jeg ved trods alt mest om børnene, når de er kommet til verden:o)

Mine svar må således ikke tages for mere end hvad det er og så må du konferere med jordemoder eller læge, når det bliver aktuelt.

Med hensyn til bækkenløsning, så skyldes dette, så vidt jeg ved, at der sker en hormonel påvirkning af alle led og ledbånd. Det er måden kvindekroppen forbereder sig til fødslen på. Det sker i alle led og naturligvis især i bækkenleddene. Det hele handler om at gøre bækkenåbningen større og mere eftergivelig under fødslen.

Hvor mange der får bækkenløsning flere gange ved jeg desværre ikke. Jeg synes jeg hører meget forskelligt, lige fra at det bliver værre og værre mellem hvert barn til at det ikke var så slemt anden gang som første gang.

Jeg vil formode at du kan få en henvisning til en fysioterapeut, som vil kunne instruere dig i hvilke øvelser du kan lave for både at styrke og skåne ...


Annonce

... dit bækken.

Derudover kunne måske have glæde af at benytte dig af "et mavebælte" som man kan købe i forskellige graviditets- og babyudstyrsforretninger.

Med hensyn til at blive sat igang, så er det mit indtryk at dette også er meget forskelligt fra gang til gang. Det kan handle om mange forskellige ting og det kan f.eks. have betydning hvordan barnet står maven. Ud fra hvad jeg ved, så kan det derfor sagtens være at du denne gang vil opleve veer og opleve fødslen helt anderledes.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Hvor er det flot at du har tabt så meget. Nu er det ekstra vigtigt at du ikke begynder at spise for to, men bibeholder de gode spisevaner du har fået. Dit barn skal nok få hvad det har behov for, så bare du spiser sundt og varieret, så vil det være helt okay. Du skal regne med at barn, fostervand, moderkage osv. vejer måske 12 kg og så kommer der måske lidt fedtdepoter til "ammemælk" på hofterne, men du behøver slet ikke tage 30 kg på igen.

Man kunne jo også godt forestille sig at belastningen på dine led vil være betydeligt mindre, da du har tabt dig så meget, så at graviditeten denne gang måske derfor vil blive helt anderledes:o)

Krydser fingre for at der snart sker noget:o) Rigtig meget held og lykke.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Annonce

Viden om børn:

Barselsorlov

I har begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.

Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter har I 32 ugers forældreorlov hver, som I frit kan fordele mellem jer. Det er dog kun i 32 uger af jeres...

Læs mere i Babylex

Amning

Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ammes sålænge som muligt. Helst fuldt ud til de er 6 måneder gamle og delvist frem til 12 måneders alderen eller længere, hvis mor og barn ønsker det.

Brystmælk er nøje afstemt til barnets forskellige behov og modermælk indeholder vigtige antistoffer, som beskytter det lille barn mod infektioner. Det tager tid at etablere en amning, for de fleste tager det ca. tre uger, men der kan gå op til 6 uger før mælkemængden har afstemt sig efter barnets...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Allerførst vil jeg gerne sige dig tusind tak for dine hurtige og uddybende svar, og fordi du tog mine bekymringer alvorligt. Det var lige, hvad jeg havde brug for.

Mor til Agnethe 5 måneder


Annonce