Svar: Kost som ikke er blendet
Kære Frederiks mor
Det er helt normalt at børn på 7 mdr som Frederik fortsat har rigtig svært ved at finde ud af det med fastere føde. Nogle børn bliver i løbet af 7 mdr´s alderen rigtig gode til det og andre er først klar ved 9 mdr´s alderen. Man taler om at børns mundmotorik er forskelligt udviklet på samme måde som børn også lærer at kravle og gå på forskellige tidspunker. Der er store individuelle forskelle og det er okay.
Det er korrekt at jeg vil anbefale dig at give 2 grøntsagsmåltider og 2 grødmåltider dagligt, nu hvor din søn er oppe på 4 måltider. For det første er det med til at sikre ham forskellige vitaminer, mineraler osv. med det er også med til at holde mavan igang. Alt for mange grødmåltider virker stoppende.
Derudover kan man sige at det er meget vigtigt at introducere barnet for så meget forskelligt som muligt i alderen 8/9 måneder og frem til 1 år. I den alder vokser ...
... børnene fortsat meget og de har en naturlig nysgerrighed. Ved at tilbyde stor variatet, så kan man forebygge evt. kræsenhed.
Prøv at give din søn grøntsagsmos med forskellige rodfrugter og fokuser lige nu på, at maden skal til at smage at noget mere og at dette er vigtigere end konsistensen. Der er ikke noget i vejen for at købe grøntsagsmos på glas, hvis det er lettere for dig i en overgang f.eks. til frokost.
Stille og roligt vil Frederik så blive bedre og bedre i stand til at spise hapsere og her kan han så få lidt små rugbrødshapsere ved siden af sin grøntsagsmos, få lidt pastaskruer eller lidt ris om aftenen. Altså ikke enten eller, men både og. Og når han i en alder af 9-10 mdr er blevet rigtig godt til det med at tygge, så kan du begynde at lade den rigtige mad udgøre et helt måltid. Her spiser han så familiemad.
Fortsat held og lykke med ham. Jeg håber ovenstående hjælper dig lidt videre:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Moderkage
Moderkagen forsynet barnet med næring, imens det ligger inde i livmoderen. Når fødslen er forbi, og navlestrengen er klippet over, så skal moderkagen fødes.
Hos nogle kvinder kommer den helt af sig selv, hos andre skal man presse lidt for at få den ud. Det kan ske, at moderkagen ikke kan komme ud på normal vis og derfor må kvinden bedøves, og den må fjernes af en læge. Bedøvelse er nødvendigt, for hvis kvinden var vågen, ville det gøre meget ondt.
Når moderkagen...
Ymer og ylette
Sundhedsstyrelsen fraråder, at børn under 12 måneder får ymer og ylette, da proteinindholdet er for højt.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.