Svar: 6 mdr. vil ikke drikke af flaske
Kære Anders
Da jeres datter ikke før har haft problmemer med at tage flasken, så lyder det som om at hun enten foretrækker det ægte vare og kun dette dur (altså vorte af hud, frem for sut af gummi) eller det kan være smagen, som hun har noget imod.
Har I prøvet med udmalket modermælk, så smagen er den samme? Har I prøvet med lidt sukker i mælken. Modermælk er meget sødt og derfor kan man med fordel prøve med lidt sukker i erstatningsmælken for at gøre den mere smagsvenlig. Hun kan få en tsk i 100ml mælk og sukkeret skal så trappes ud igen, så hun ikke får unødigt sukker på sigt.
Har I prøvet med et snapseglas? Et glas vil børn nogle gange hellere drikke af end en kop og et snapseglas har så lille en runding at børn bedre kan svøbe deres små læber om dette.
Ellers er muligheden at I prøver med en tudkop. Man kan få tudkopper, som man skal sutte på for at få mælken ud (drypfri kopper) og man kan få tudkopper, hvor mælken løber ud af sig ...
... selv.
Selvom mor begynder at arbejde, så kan hun fortsat amme, når I er sammen. Den der passer jeres lille pige må så prøve med flaske, tudkop, glas når mor ikke er der og mælkebehovet kan hun så få dækket hos mor, når de er sammen.
Den der passer jeres datter må også give hende grød og mos og det kan være en fordel at lave dette på mælk eller tilsætte mælk. F.eks. havregrød eller øllebrød med mælk, så hun får lidt mælk den vej. Hvis hun er meget småtspisende eller først for nylig er begyndt med skemad, så prøv med f.eks. risgrød lavet på mælk i stedet for vand. Vær opmærksom på at jeg med mælk mener modermælkserstatning. Selvom hun kan få lidt sødmælk fra 6 mdr´s alderen, så er det fortsat i så små mængder at du ikke skal mælkeberige hendes skemad med det.
Nogle gange løser tingene sig også, når mor ikke er der, fordi der jo så ikke er noget bryst. Nogle børn lader sig så affinde med flasken.
Rigtig god fornøjelse, håber på det bedste:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Pudendusblokade ved fødsel
Pudendusblokade er en bedøvelse af skeden og mellemkødet, som kan gives til kvinder, der er i fødsel.
Blokaden lægges oppe i skeden i slutningen af presseperioden, og den modvirker den voldsomme udspilingsfornemmelse, man føler, lige før barnet bliver født. Desuden virker blokaden bedøvende på mellemkødet, hvis man skal syes lige efter fødslen.
Pudendusblokaden er for de fleste lidt ubehagelig at få lagt, og den kan dæmpe presseveerne, så man som kvinde ikke kan...
Gulsot nyfødt
Ca. 60% af alle nyfødte får en gullig farve i huden, det kaldes gulsot eller icterus/ikterus. Det opstår ofte, når barnet er 2-3 dage gammelt, og det topper, når barnet er 5 dage.
Gulsot er hos de fleste børn en ufarlig tilstand, som ikke skader barnet, og som ikke kræver behandling. Det opstår, fordi børn fødes med en del ekstra røde blodlegemer. Da barnet lå i livmoderen, var blodlegemerne med til at ilte barnets blod, men efter fødslen har lungerne overtaget denne funktion,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.