Svar: 15 måneder og flaske
Kære Annette
Jeg kan sagtens forstå dine overvejelser og du har bestemt også ret i at det er hensigtsmæssigt at få stoppet med flasken. Selvom Jaspar nu er 15 mdr gammel, så synes jeg dog ikke at du skal gå i panik:o)
Jeg kan huske at Jaspar soom ganske lille havde behov for lidt ekstra mælk og dengang ikke ville tage flaske, så et eller andet sted er det jo godt at han nu er glad for den. Du har jo ret i at han kan have behov for de ekstra kalorier og derudover også den tryghed der ligger i flasken.
Når man skal væk fra flasken, så kan man vælge at stoppe helt og simpelthen sige at nu er det slut. En mere human måde kan være at tage barnet med i processen, således at han f.eks. selv er med til at smide flaskesutterne ud, når de er blevet for gamle. Man kan også langsomt forsøge at få introduceret et nyt putteritual - f.eks. ...
... at få læst godnathistorie og så lade barnet vælge - "vil du have historie eller flaske?". De fleste børn vælger på et tidspunkt selv historien fremfor flasken.
Nogen vælger at fortynde mælken med vand, så den langsomt smager af mindre og barnet dermed selv afviser flasken. Andre giver vand i flasken og atter andre tilbyder kop i stedet for flaske.
Der er ingen fast metode at gøre det på. I skal gøre det I finder rarest for jer alle. Der er dog ikke grund til panik og bliver Jaspar 18 mdr inden det helt lykkes at få flasken fra ham, så er det så sådan.
I skla være opmærksomme på at han sandsynligvis vil have svært ved at han nogle gange får tilbudt flaske og andre gange ikke. Derfor kan en nedtrapning fra 2-1 flaske være problematisk i forhold til hans alder. Han skal have noget andet i stedet.
Fortsat held og lykke med ham:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Steriltvandspapler
Steriltvandspapler bruges som smertestillende til fødende kvinder. Det er små indsprøjtninger af helt rent vand, som man lægger ind under huden i lænden.
Det svier, når de lægges ind og der lægges i alt 4 små steriltvandspapler ind. Når de først er lagt, oplever de fleste at de har god smertelindring. Virkningen kommer af, at stikkene afleder smerteimpulser, som netop er høje i lænden, når man har veer.
Sutteflaske
For børn der ikke ammes er det vigtigt at man køber en ordentlig sutteflaske. Flasken skal passe til barnet og barnets evne til at sutte.
Det anbefales at man lader barnet "arbejde lidt for føden". Det vil sige at hullet i sutten ikke skal være for stort. Det at barnet skal bruge kræfter på at sutte er vigtigt for kæbernes og tændernes udvikling. Desuden er der en risiko for at barnet kan få ondt i maven, hvis det får maden for hurtigt.
Sutteflaske-sutterne findes...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.