Svar: Jeg vil gerne igang med at give nogle flere skemåltider
Kære Louise
Da din datter er glad for risgrød, så synes jeg du skal bruge denne som basis, når du vil introducere hende for grøntsager. Det kan godt lyde lidt ulækkert, at blande grød og grøntsag, men det kan være en rigtig fin overgang, for en pige som din:o)
Prøv derfor at give hende risgrød med topping af gulerod om aftenen. Langsom lader du guleroden fylde mere og mere og stille og roligt skifter du grøddelen ud med blomkål, kartoffel, diverse rodfruger osv.
Når din datter bliver 6 mdr, så kan hun sidde kortvarrigt i høj stol. Derfor sæt hende ved bordet sammen med I andre, når I spiser aftensmad og det kan godt være kl. ca 18. Når hun har drukket mælk 15.30 og har sovet en lur, så burde der kunne glide lidt ned ved 18 tiden.
Giv også gerne en brødskorpe i hånden, så hun har lidt at tygge på, blande sit spyt med osv. Det er en god øvelse og beskæftigelse og stille og roligt vænner du hende til at der skal spises lidt på dette ...
... tidspunkt.
Lad i begyndelsen være med at fokusere så meget på mængde, mere på det at hun skal have lyst til mad om aftenen, så den smule der glider ned er fint.
Med hensyn til mængde, så er det i princippet bedre med flere små måltider end få store måltider. Det er således bedre at give 1 dl grød/mos 2 gange daglig end 2 dl grød/mos 1 gang daglig.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Vælling behøver hun ikke at få. Fra 6 mdr´s alderen kan hun tilbydes lidt sødmælk (få slurke) for at vænne sig til den kolde mælk fra køleskabet. Hun må også gerne få vand. Prøv at give hende lidt sammen med grøden/mosen og forsøg i første omgang med et snapseglas fordi det er mere passende i størrelsen. Det tager også lidt tid og kræver lidt øvelse at lære at drikke af kop.
Fra 6 mdr´s alderen kan hun også tilbydes lidt kogt kød og fisk, men start med lidt risgrød og grøntsag som ovenfor beskrevet.
Hun lyder til at være en fin pige og ligge godt på vægtkurven.
Fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Fedt
Små børn har brug for fedt i maden. Det anbefales at tilsætte en tsk fedtstof i hver portion hjemmelavet mad. Det er udmærket at skifte imellem de forskellige typer fedtstof som olie, smør og plantemargarine.
Efter 1 års alderen kan barnet fortsat have behov for at få lidt ekstra fedtstof. Det er især i familier, hvor man spiser meget magert og gerne vil at barnet skal have sunde spisevaner fra starten.
I mager mad er der mange grøntsager, frugt og brød og kun lidt...
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.