Brev:
Overgang fra vugge til tremmeseng - opstart af op-ned
Kære Helen
Vi har nu forsøgt os med op-ned metode i 3 dage, og vi synes faktisk, at det er gået OK.
Den første dag tog det 40 minutter at få Matteo lagt til at sove i sin egen seng, og han vågnede 2 gange inden 04.30. Derefter sov han mest i vuggen for at sikre søvnen i de sidste, mere urolige morgentimer.
Så blev han desværre syg (meget forkølet og hoste), og det gik ikke helt så godt med at få ham lagt til at sove i sin seng den anden dag. Vi endte med at bruge vuggen til at få ham til at slappe af og næsten falde i søvn og fik ham så overført til sengen, hvor han græd, men faldt til ro- og så sov han i 7 timer i træk(?!) Helt vildt… Han havde dog også fået Panodil pga. sygdom, så måske det hjalp på ...
... tilstanden.
Uanset hvad er søvnen blevet markant bedre siden de sidste par uger og uden lange opvågninger på flere timer.
Vi er dog kommet i tvivl om 1 ting: Her i starten tager det ret lang tid at “komme i mål” med at falde i søvn i sengen, og det er sket, at Matteo ender med at være panisk og endog meget svær at få til at falde til ro - vi tænker, det er fordi, han ikke forstår, hvad der sker.
Vi vil derfor høre, om der er retningslinjer for, hvor lang tid man skal forsøge sig i starten? Skal vi starte putningen før hans egentlig sovetidspunkt? Skal vi i starten få ham til at falde til ro i vuggen og så lægge ham vågen over i sengen?
Så mange spørgsmål 😅
Med venlig hilsen
Matteos forældre
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
Viden om børn:
Barselsorlov
I har begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.
Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter har I 32 ugers forældreorlov hver, som I frit kan fordele mellem jer. Det er dog kun i 32 uger af jeres...
Epiduralblokade ved fødsel
En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.
Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.